Σπουδαία ευρήματα στο φεγγάρι του Κρόνου – Η ανακάλυψη των ερευνητών για τον Εγκέλαδο

Ο Εγκέλαδος του Κρόνου: Αντανακλά το 90% του ηλιακού φωτός κάνοντας τις θερμοκρασίες να φτάνουν μέχρι και τους -394 βαθμούς Φαρενάιτ

Η κοινή αποστολή με την ονομασία Cassini μεταξύ της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας NASA και της Ιταλικής Διαστημικής Υπηρεσίας διερεύνησε τον Κρόνο, τους δακτυλίους και τα φεγγάρια του.

Το Cassini παρέδωσε εντυπωσιακά ευρήματα. Ο Εγκέλαδος με διάμετρο μόλις 313 μίλια φιλοξενεί έναν ωκεανό με υγρό κάτω από τον παγωμένο φλοιό του που εκτείνεται σε ολόκληρο το φεγγάρι.

Ο Κρόνος έχει 146 επιβεβαιωμένα φεγγάρια – περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο πλανήτη του ηλιακού συστήματος – αλλά ένα από αυτά που ονομάζεται Εγκέλαδος ξεχωρίζει, καθώς φαίνεται να έχει τα απαραίτητα υλικά για τη ζωή.

Το φεγγάρι με το όνομα Εγκέλαδος, το οποίο καλύπτεται ως επί το πλείστον από φρέσκο καθαρό πάγο, καθίσταται ένα από τα πιο ανακλαστικά σώματα του ηλιακού συστήματος. Αντανακλά το 90% του ηλιακού φωτός κάνοντας τις θερμοκρασίες να φτάνουν μέχρι και τους -394 βαθμούς Φαρενάιτ!

Cassini joint mission between NASA European Space Agency and the Italian Space Agency investigated Saturn its rings and moons Cassini delivered spectacular findings. Enceladus only 313 miles in diameter harbors a liquid water ocean beneath its icy crust that spans the entire moon pic.twitter.com/Zlf5lP8ncH

— Carlos Perez (@CarlosP95095856) April 24, 2024

Πηγή

The post Σπουδαία ευρήματα στο φεγγάρι του Κρόνου – Η ανακάλυψη των ερευνητών για τον Εγκέλαδο first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Χαμάς: Η μπάλα για ανακωχή στη Γάζα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο του Ισραήλ

Το οργιώδες παρασκήνιο των απειλών Ράμα και τέσσερα καυτά ερωτήματα

Αττική: Στις φλόγες διαμέρισμα στο Χαϊδάρι

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More