Ιαπωνία με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι κάτοικοι: Πυλώνες… φωτός έκαναν την εμφάνισή τους στον νυχτερινό ουρανό

Οι κάτοικοι μιας περιοχής στην Ιαπωνία βρέθηκαν έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν ο ουρανός τους φωτίστηκε από ένα πρωτοφανές θέαμα στις 11 Μαΐου. Συγκεκριμένα, εννέα μυστηριώδεις στύλοι φωτός εμφανίστηκαν στον νυχτερινό ουρανό, προσδίδοντας μια ατμοσφαιρική αίσθηση που θύμιζε σκηνές επιστημονικής φαντασίας.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν τους στύλους φωτός να “κρέμονται” από τον ουρανό, φωτίζοντας το τοπίο με μια μοναδική λάμψη. Το θέαμα ήταν τόσο εντυπωσιακό που πολλοί το περιέγραψαν ως μια είσοδο σε έναν μυστηριώδη κόσμο.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν διαιρετικές. Ενώ μερικοί θαύμαζαν το φαινόμενο ως κάτι υπέροχο και εκπληκτικό, άλλοι ένιωθαν φόβο ή ανησυχία μπροστά σε αυτή την απροσδόκητη εμφάνιση στον ουρανό.

Η εξήγηση πίσω από αυτό το μυστηριώδες θέαμα είναι πιο προσγειωμένη από ό,τι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Πρόκειται για ένα οπτικό φαινόμενο που προκαλείται από τη διάθλαση του φωτός από παγοκρυστάλλους. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, οι παγοκρύσταλλοι σχηματίζονται κοντά στην επιφάνεια της Γης και αντανακλούν το φως προς τα κάτω, δημιουργώντας αυτούς τους εντυπωσιακούς “πυλώνες φωτός”.

本日22時頃に鳥取大山町の御来屋港上空に光の筋を発見。 pic.twitter.com/c0Ce8OAEiK

— まーしー (@maashii_taiyo) May 11, 2024

Παρά την εξήγηση, το θέαμα παρέμεινε μια από τις σπάνιες στιγμές που ενθουσίασαν και τρόμαξαν τους παρατηρητές, προσφέροντας ένα ακόμα μυστήριο στην καθημερινότητα τους.

Παρότι οι πυλώνες φωτός είναι ένα φυσικό φαινόμενο, η εικόνα τους στον ουρανό έφερε στο μυαλό μας επιστημονικές φαντασίας σκηνές, αφήνοντας τους παρατηρητές να φαντασιώνονται για το τι άλλο μυστικό μπορεί να κρύβει ο απέραντος ουρανός.

本日22時頃に鳥取大山町の御来屋港上空に光の筋を発見。 pic.twitter.com/c0Ce8OAEiK

— まーしー (@maashii_taiyo) May 11, 2024

The post Ιαπωνία με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι κάτοικοι: Πυλώνες… φωτός έκαναν την εμφάνισή τους στον νυχτερινό ουρανό first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Τέλος χρόνου: Ποιοι θα δουλεύουν 6 ημέρες την εβδομάδα σε λίγο καιρό

Θεσσαλονίκη: Σώος εντοπίστηκε 22χρονος που είχε εξαφανιστεί με το ιστιοπλοϊκό του

Επείγουσα αντισύλληψη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το χάπι της επόμενης μέρας

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More