Ιδέες για υγιεινό πρωινό

Όλοι όσοι λένε πώς το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας έχουν απόλυτο δίκιο! Το πρωινό μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια να είμαστε παραγωγικοί μέσα στην ημέρα μας.

Η αλήθεια είναι όμως, ότι πολλοί από εμάς λόγω έλλειψης χρόνου και ιδεών, παραλείπουμε να κάνουμε αυτό το γεύμα και θρεπτικό. Έτσι, θα σου δώσω σήμερα ορισμένες ιδέες για εξαιρετικά θρεπτικό, υγιεινό αλλά και γρήγορο πρωινό που μπορείς να δοκιμάσεις!

Είμαι σίγουρη ότι κάποιες από αυτές τις συνταγές θα γίνουν οι αγαπημένες σου.

Πρώτη ιδέα: Βρώμη με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Η βρώμη, γνωστή και ως porridge, σαν συνταγή έχει ως βάση την βρώμη με γάλα. Βέβαια, μπορείς να προσθέσεις και άλλα υλικά στην συνταγή αυτή για να την κάνεις ακόμα πιο υγιεινή και θρεπτική.

Βάλε φυστικοβούτυρο, ξηρούς καρπούς, και φρούτα της επιλογής σου για ένα σούπερ γευστικό και υγιεινό πρωινό που σίγουρα θα σε κρατήσει χορτασμένο μέχρι το επόμενο σου γεύμα!

Δες εδώ: Συνταγή για πανεύκολα μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

Δεύτερη ιδέα: Pancakes βρώμης

Και ποιος δεν έχει φάει pancakes και δεν τα έχει αγαπήσει! Στην θέση όμως των κλασσικών pancakes με αλεύρι και πραλίνα, σήμερα θα σου δώσω μία πιο υγιεινή παραλλαγή: τα pancakes βρώμης.

Για να φτιάξεις μία μερίδα 12 pancakes για εσένα και τους αγαπημένους σου θα χρειαστείς:
– 340 γρ. βρώμη
– 400 γρ. φυτικό γάλα ή γάλα της επιλογής σου
– 2 αυγά
– 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
– 1 σωληνάκι σκόνη βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
– 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 1/2 κ.γ. κανέλα

Σε ένα μπλέντερ, θα αλέσεις την βρώμη, μέχρι να γίνει σαν αλεύρι. Έπειτα, θα ανακατέψεις το γάλα μαζί με το μέλι και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε αυτό το μείγμα θα ρίξεις το αλεύρι βρώμης το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τη κανέλα, ανακατεύοντας καλά.

Όταν είναι έτοιμο το μείγμα σου, θα το ρίξεις σε αντικολλητικό τηγάνι και θα ψήσεις τα pancakes οσυ μέχρι να είναι έτοιμα.

Τα νόστιμα pancakes βρώμης σου είναι έτοιμα! Σέρβιρέ τα με λίγο μέλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς και απόλαυσέ τα.

Τρίτη ιδέα: Overnight Oats

Άλλη μία παραλλαγή της αγάπημένης μας βρώμης, μόνο που για αυτή την συνταγή δεν θα χρειαστείς καθόλου χρόνο για να προετοιμάσεις το πρωί, θα είναι έτοιμη από το βράδυ και θα σε περιμένει στο ψυγείο σου.

Αυτό που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να πάρεις ένα βαζάκι, ή μία κούπα και να βάλεις μέσα γάλα, βρώμη, σπόρους chia από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί το μείγμα θα έχει πήξει και θα είναι έτοιμο! Μπορείς να βάλεις από πάνω ξηρούς καρπούς και κάποιο φρούτο της επιλογής σου.

Τέταρτη ιδέα: Avocado toast

Περνώντας τώρα σε αλμυρές επιλογές, το ψωμί με αβοκάντο και αυγό, ή αλλιώς avocado toast, είναι μία εξαιρετικά υγιεινή επιλογή αφού συνδυάζει τα θρεπτικά λίπη του αβοκάντο με την πρωτείνη του αυγού και τους υδατάνθρακες του ψωμιού. Το τέλειο πρωινό για ενέργεια!

Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να το φτιάξεις. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ένα κομμάτι ψωμί, κατά προτίμηση ολικής άλεσης για περισσότερες φυτικές ίνες, να ετοιμάσεις το αυγό σου όπως προτιμάς εσύ και να απλώσεις το αβοκάντο πάνω στο ψωμί.

Αφού έχεις μαγειρέψει το αυγό σου, βάλτο πάνω στο ψωμί με το αβοκάντο και πρόσθεσε μπαχαρικά για γεύση! Μπορείς επίσης να σερβίρεις με ντοματίνια ή λίγη ρόκα.

Πέμπτη ιδέα: Smoothie

Η τελευταία ιδέα που θα σου προτείνω σήμερα είναι για τις μέρες που δεν έχεις καθόλου χρόνο να φας πρωινό. Ένα smoothie μπορείς να το πιεις γρήγορα ή ακόμα και να το πάρεις μαζί σου στον δρόμο για τη δουλειά.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή για να φτιάξεις ένα smoothie, αλλά μπορείς να βάλεις μέσα ότι θέλεις εσύ και σου αρέσει. Εγώ θα σου πρότεινα να έβαζες μέσα και λίγη πρωτείνη σε σκόνη, για να του δώσεις μία καλύτερη διατροφική αξία.

Πέρα από αυτό, μπορείς να το συνδυάσεις με τα φρούτα και γάλα της επιλογής σου και οτιδήποτε άλλο φανταστείς όπως φυστικοβούτυρο ή και λαχανικά!

The post Ιδέες για υγιεινό πρωινό first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Πώς να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου

Οι τάσεις στα νύχια το καλοκαίρι του 2024!

O καλύτερος τρόπος να μαυρίσεις για το καλοκαίρι

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More