Αυτοί είναι οι 5 πιθανοί λόγοι που ο σκύλος σας άρχισε να ουρεί στο κρεβάτι σας- Τι να κάνετε

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στην εκπαίδευση ενός σκύλου είναι να μάθει να κάνει την ανάγκη του εκεί που πρέπει. Κάποια σκυλιά το μαθαίνουν γρήγορα, κάποια όμως άλλα χρειάζονται περισσότερο καιρό και περισσότερη υπομονή από μέρους σας.

Τι γίνεται όμως όταν το σκυλάκι σας έχει περάσει με επιτυχία αυτή τη διαδικασία, όλα πάνε καλά, αλλά κάποια μέρα αρχίζει να ουρεί σε ανεπιθύμητα μέρη με προτίμηση το κρεβάτι σας;

Πριν σκεφτείτε να του φωνάξετε ή να το τιμωρήσετε, καλό είναι να ξέρετε ότι τα σκυλιά μπορούν να αρχίσουν να ουρούν στα κρεβάτια για διάφορους λόγους, τόσο ιατρικούς όσο και λόγους που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι προκαλεί αυτή τη συμπεριφορά και δείτε πώς να αντιμετωπίσετε καλύτερα το πρόβλημα.

1. Έλλειψη σωστής εκπαίδευσης

Αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με εσάς. Και σχετίζεται και με ένα άλλο κομμάτι της εκπαίδευσης, αυτό της υπακοής.

Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας. Να βρείτε πού έχετε κάνει λάθος ή πού δεν δώσατε την προσοχή αλλά και το χρόνο που έπρεπε.

Και επειδή υπάρχουν κάποιες φυλές σκύλων που δεν είναι τόσο υπάκουες, η βοήθεια ενός εκπαιδευτή είναι αυτό που χρειάζεστε.

2. Άγχος αποχωρισμού

Το άγχος που μπορεί να έχει ένας σκύλος είναι ο λόγος πίσω πολλές ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Ένα γνωστό και βασικό άγχος είναι αυτό του αποχωρισμού.

Αυτό το είδος άγχους μπορεί να κάνει τον σκύλο σας να γαβγίζει και να κλαψουρίζει πολύ όταν δεν είστε στο σπίτι, να καταστρέψει τα έπιπλα ή τα παπούτσια σας, ακόμη και να ουρήσει στο κρεβάτι σας.

Εάν ο σκύλος σας έχει συνηθίσει να σας έχει πολλές ώρες κοντά του, το να τον αφήσετε μόνο του για πολλή ώρα μπορεί να είναι ένα σοκ για αυτόν. Τα δε κουτάβια μπορούν να αγχωθούν ακόμα και αν λείψετε για λίγο διάστημα από το σπίτι.

Βέβαια είναι μάλλον αδύνατο να μείνετε σπίτι όλη την ημέρα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε το ζώο σας να αισθάνεται λιγότερο ανήσυχο και, ως εκ τούτου, να το αποτρέψετε από το να ουρήσει στο κρεβάτι σας.

3. Αλλαγή στη ρουτίνα του

Ένα πράγμα που αγαπούν όλα τα σκυλιά- αλλά και οι γάτες– είναι μια καθημερινή ρουτίνα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να δημιουργήσετε ένα σταθερό πρόγραμμα από τη μικρή ηλικία του σκύλου σας. Και να το τηρείτε.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουν τα γεύματά τους την ίδια ώρα, να κάνουν βόλτες την ίδια ώρα, να τα πηγαίνετε για τουαλέτα την ίδια ώρα και ούτω καθεξής.

Αν λοιπόν αλλάξετε αυτή τη ρουτίνα, ο σκύλος σας μπορεί να ουρεί στο κρεβάτι σας για να σας δείξει ότι είναι δυσαρεστημένος με αυτή την αλλαγή.

Έτσι, το καλύτερο θα ήταν να τηρείτε-όσο βέβαια μπορείτε- το πρόγραμμα που έχετε βάλει, ώστε το ζώο σας να μη νιώσει μπερδεμένο και εμφανίσει ανεπιθύμητες συμπεριφορές, όπως η ούρηση στο κρεβάτι σας.

4. Θέματα υγείας

Πολλοί σκύλοι αρχίζουν να ουρούν πολύ όταν παλεύουν με ένα πρόβλημα υγείας. Εάν ο σκύλος σας άρχισε ξαφνικά να ουρεί στο κρεβάτι σας, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του.

Τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν αυτή τη συμπεριφορά είναι μεταξύ άλλων η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, νεφρικά προβλήματα ή λοίμωξη της ουροδόχου κύστης.

Εάν ο σκύλος σας έχει κάποια από αυτά τα προβλήματα, πιθανότατα θα παρατηρήσετε ότι πονάει. Και μπορεί ακόμη και να μη σας αφήνει να τον αγγίξετε.

Φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ζητήσετε άμεσα κτηνιατρική βοήθεια.

5. Είναι σε οίστρο

Τα θηλυκά σκυλιά που είναι σε οίστρο μπορεί να ουρούν πιο συχνά από το συνηθισμένο. Μπορεί επίσης να ουρήσουν σε μέρη που έχουν εκπαιδευτεί να μην ουρούν- όπως στο κρεβάτι σας.

Επίσης, η ούρηση στο κρεβάτι μπορεί να είναι ένα τρόπος να μαρκάρουν την περιοχή αυτή, να αφήσουν το σημάδι τους, κάτι φυσικό.

Αυτή την περίοδο έχουν και ορμονικές αλλαγές. Έτσι είναι φυσικό να παρατηρήσετε διαφορετικές συμπεριφορές τους συμπεριλαμβανομένης της ούρησης στο κρεβάτι σας.

Πώς να σταματήσω αυτή τη συμπεριφορά;

Προφανώς, κανείς δεν θέλει να αλλάζει τα σεντόνια του κάθε μέρα επειδή ο σκύλος έχει ουρήσει το κρεβάτι για άλλη μια φορά!

Όμως αυτό που είναι πιο σημαντικό από όλα είναι ότι εσείς πρέπει να βρείτε την αιτία αυτής της συμπεριφοράς. Το λόγο που κάνει κάτι τέτοιο. Και είτε να το λύσετε μόνοι σας είτε να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Για να δούμε όμως τι πρέπει να κάνετε εσείς από τη μεριά σας.

Πηγαίνετέ τον όσες φορές χρειάζεται για να ουρήσει

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας πηγαίνει για την ανάγκη του όποτε χρειάζεται. Θα πρέπει λοιπόν να τον βγάζετε έξω το πρωί, μετά από τα γεύματά του, και πριν πάει για ύπνο.

Τα ενήλικα σκυλιά είναι ικανά να κρατήσουν τα ούρα τους έως και 8 ώρες ή ακόμα περισσότερο, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας καθησυχάζει.

Περάστε περισσότερο χρόνο μαζί του

Πολλά σκυλιά θα ουρήσουν στο κρεβάτι του κηδεμόνα τους για να του δείξουν ότι χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Και φυσικά, όπως είπαμε, και λόγω του άγχους που αισθάνονται όταν φεύγετε από το σπίτι.

Έτσι, θα πρέπει να προσπαθήσετε να δώσετε στον σκύλο σας περισσότερη προσοχή. Ξεκινήστε με το να τον πάτε περίπατο περισσότερες φορές και για περισσότερη ώρα. Δώστε του νέα παιχνίδια αλλά και τις αγαπημένες του λιχουδιές. Παίξτε μαζί του. Ασχοληθείτε μαζί του. Προσπαθήστε να τον συμπεριλάβετε σε κάποιες δραστηριότητές σας- ειδικά αυτές που είναι εκτός σπιτιού.

Μην ξεχνάτε ότι είστε το αγαπημένο πρόσωπο του σκύλου σας, ο μοναδικός του σύντροφος και ό,τι καλύτερο έχει στη ζωή. Το ίδιο ελπίζουμε ότι ισχύει και για εσάς.

Δείτε έναν κτηνίατρο

Τώρα αν νομίζετε ότι ο σκύλος σας που ουρεί στο κρεβάτι σας μπορεί να είναι άρρωστος, θα πρέπει να δώσετε προσοχή και σε άλλα πιθανά συμπτώματα που μπορεί να εμφανίζει. Δείτε επίσης τα ούρα του. Αν έχουν αλλάξει χρώμα, αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας.

Πηγή: topetmou.gr

The post Αυτοί είναι οι 5 πιθανοί λόγοι που ο σκύλος σας άρχισε να ουρεί στο κρεβάτι σας- Τι να κάνετε first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Πάσχα και πυροτεχνήματα: Πώς να ηρεμήσετε τον σκύλο σας

Πώς αντιδρούν τα ζώα σε μια ολική έκλειψη ηλίου

Τι ράτσα σκύλου ταιριάζει σε κάθε ζώδιο

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More