Εκδήλωση “Μ’ ένα βιβλίο συζητώ” – «Πρωινή Γαλήνη»

Φιλαναγνώστη, η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου σε προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση “M’ ένα βιβλίο συζητώ”, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, 18.00, στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων & βιβλίων.
Πάρε μέρος στη δημιουργική συζήτηση γύρω από το κοινωνικό και πολεμικό μυθιστόρημα του Ηλία Μακλίνη «Πρωινή Γαλήνη» – εκδόσεις Μεταίχμιο.

Εισηγήτρια : Ρέα Πουρνάρα, Οικονομολόγος-Αρθρογράφος.

Δηλώσεις συμμετοχής στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, μέχρι την Πέμπτη 22.2.2024, για λήψη του zoom link.

… «Ο συγγραφέας, από περιβάλλον δεμένο με την πολεμική και πολιτική αεροπορία, και μέσα από την ζωή του κεντρικού του ήρωα, του Δημήτρη, αλλά και των άλλων πρωταγωνιστών και δευτεραγωνιστών του, ασχολείται με επιμέλεια για να καταγράψει έναν λογοτεχνικά ανύπαρκτο πόλεμο και κυρίως την συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αυτόν με τις δυνάμεις του ΟΗΕ σε διάφορα μέρη.

Δούλεψε με τέχνη και τόλμη τις ζωές απλών ανθρώπων από την ελληνική επαρχία αλλά και την πρωτεύουσα, κατορθώνει να εντρυφήσει στις οικογενειακές τους σχέσεις, στην αγάπη και την στοργή που ενώνει γονείς με παιδιά, αδέλφια και συγγενείς μεταξύ τους, στους νέους που ερωτεύονται με πάθος και καρτερία. Εμβαθύνει στα όνειρα των ανθρώπων. Επεξεργάζεται τους στόχους τους αλλά και τις αδυναμίες τους.  Τις φιλοδοξίες και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες τους. Παρακολουθεί πώς σημαντικές πεποιθήσεις, ιδεολογίες και γεγονότα αγκυλώνουν τους ανθρώπους και φέρνουν βαριές και αγιάτρευτες ρήξεις στις σχέσεις τους  με τους άλλους.»…

Ρέα Πουρνάρα

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου – πολιτιστική, εθελοντική ΜΚΟ από το 1977- έχει διοργανώσει 460 εκδηλώσεις Μ’ ένα βιβλίο συζητώ, ενώ δημιούργησε 914 Δανειστικές Βιβλιοθήκες “για σένα!”. Με ευχαριστώ στα μάτια, τις υποδέχονται σε εκατοντάδες σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, οι πιο ευαίσθητοι δέκτες του κόσμου. Τα παιδιά και οι νέοι μας! Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, έργο ποιότητας και πολιτισμού με σκοπό τη διάδοση του ποιοτικού βιβλίου, την ενδυνάμωση της κουλτούρας και των επιχειρηματικών αξιών της.

Αδριανού 3 – 154 51 Νέο Ψυχικό

Τ 210 646 3888 | F 210 646 3263

info@elbi.gr | www.elbi.gr

facebook | youtube

The post Εκδήλωση “Μ’ ένα βιβλίο συζητώ” – «Πρωινή Γαλήνη» first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Ο ΟΣΔΕΛ στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Νίκου Αναγνωστάκη “Ψίθυροι από Μελάνι”

Αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη στην Ιταλία

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More