Eurovision 2024: Η Eden Golan εκπρόσωπος του Ισραήλ!

Πραγματοποιήθηκε χθες το show “HaKokhav Haba” στο Ισραήλ, μέσα από το οποίο επιλέχθηκε ο φετινός εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision. 

Μετά τα τελικά αποτελέσματα τη χώρα θα εκπροσωπήσει στο Μάλμε η Eden Golan!

Όπως αναφέρει το gpstomusic.gr, παρουσιαστές του show για ακόμη μία χρονιά ήταν οι Assi Azar και Rotem Sela. Η κριτική επιτροπή αποτελούταν από τους Shiri Maimon, Itay Levy, Assaf Amdorsky, Ran Dankar και Keren Pels και Eden Hasson

Συνολικά τέσσερις καλλιτέχνες κατάφεραν να φτάσουν στην τελική βραδιά. Πρόκειται για τους:

  • Or Cohen 
  • Eden Golan
  • Dor Shimoni
  • Mika Moshe

Στην πρώτη φάση του show, οι τέσσερις φιναλίστ βρέθηκαν για πρώτη φορά σήμερα επί σκηνής, αντιμέτωποι σε ζευγάρια. Μετά από την ψηφοφορία του κοινού αλλά και της επιτροπής, οι δύο καλλιτέχνες με τη χαμηλότερη βαθμολογία πήγαιναν σε νέα μονομαχία μεταξύ τους.

  • Mika Moshe (64%) ερμήνευσε το τραγούδι “Neri Shuva Ali” (Margalit Tsenani) Vs Or Cohen (83%) ερμήνευσε το τραγούδι “Fruit of your Garden” (Aviva Avidan)
  • Dor Shimoni (63%) ερμήνευσε το τραγούδι “I was in Heaven” (Sarit Hadad) Vs Eden Golan (79%) ερμήνευσε το τραγούδι “I Have Nothing” (Whitney Houston)

Έτσι λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης μονομαχίας, ο Dor Shimoni αποχώρησε από το “HaKokhav Haba“.

H τελική 3αδα των γυναικών, ανέβηκε για τελευταία φορά στη σκηνή για να ερμηνεύσουν τα τραγούδια της επιλογής τους. Μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεων τους, ψήφισε πρώτα η επιτροπή, η οποία βαθμολογούσε την κάθε διαγωνιζόμενη με 8, 10 ή 12! Στη συνέχεια ακολούθησε η ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού, μετά την ολοκλήρωση της όποιας η Eden Golan αναδείχτηκε νικήτρια της βραδιάς και εκπρόσωπος του Ισραήλ για το 2024!

Το Τραγούδι

Αναφορικά τώρα με το τραγούδι της χώρας, αυτό θα επιλεγεί σε δεύτερο χρόνο. Μια επαγγελματική ομάδα, θα επικοινωνήσει με τουλάχιστον 30 δημιουργούς, για να γράψουν και να προτείνουν τραγούδια που μπορούν να εκπροσωπήσουν το Ισραήλ στη Eurovision 2024. Οι δημιουργοί θα εκπροσωπούν όλο το φάσμα της ισραηλινής μουσικής. Επιπλέον, ο νικητής του show θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ένα τραγούδι. Κάθε δημιουργός που έχει λάβει πρόσκληση, θα μπορεί να υποβάλει τραγούδι μόνος του ή μαζί με άλλους δημιουργούς, αλλά όλοι οι δημιουργοί πρέπει να έχουν ισραηλινή υπηκοότητα. Κάθε δημιουργός μπορεί να υποβάλει έως και δύο τραγούδια. Επίσης, όπως σας αναφέραμε και σε παλαιότερο μας άρθρο, τα τραγούδια μπορούν να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά θα πρέπει (το τραγούδι) να περιλαμβάνει τουλάχιστον μερικές φράσεις στην εβραϊκή γλώσσα. Τα υποψήφια τραγούδια πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου.

Μετά την κατάθεση των υποψηφίων τραγουδιών, μία ειδική επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από επαγγελματίες της μουσικής αλλά και της τηλεόρασης, θα ακούσει όλα τα τραγούδια, για να επιλέξει αυτό που θα ταξιδέψει στο Μάλμε. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, εάν η επιτροπή δεν βρει το κατάλληλο τραγούδι, μπορεί να κάνει δημόσια πρόσκληση προς το κοινό για να καταθέσουν επιπλέον τραγούδια ή να επιλέξει ένα τραγούδι που δημοσιεύθηκε μετά την 1η Σεπτεμβρίου ή να επιλέξει ένα τραγούδι από αυτά τα οποία κατατέθηκαν για τη συμμετοχή στη Eurovision μεταξύ 2021-2023.

Το τραγούδι θα αποκαλυφθεί σε ειδική εκπομπή που θα μεταδοθεί από το Khan, περίπου στο τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Πηγή: gpstomusic.gr

The post Eurovision 2024: Η Eden Golan εκπρόσωπος του Ισραήλ! first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Ο 17χρονος ομογενής από τη Στουτγκάρδη, Μάριος Τσιλιγιάννης που ξεσηκώνει τους Έλληνες της Γερμανίας με τη γνήσια λαϊκή φωνή του! (video)

Η Δραμινή καλλιτέχνης Σάσα Παπαλάμπρου παρουσιάζει τη νέα της δουλειά “Σασπένς” (video)

Η Κερκυραία Δήμητρα Γισδάκη παρουσιάζει το πρώτο της τραγούδι “Τίποτα δεν είναι δεδομένο” (video)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More