Eurovision 2024: Στις 30 Ιανουαρίου η κλήρωση των ημιτελικών!

Πότε θα μάθουμε σε ποιον ημιτελικό της Eurovision θα διαγωνισθεί η Μαρίνα Σάττι;

Μία πολύ σημαντική διαδικασία η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, είναι η κλήρωση των ημιτελικών ή αλλιώς “allocation draw“. Η κλήρωση για τον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision θα λάβει χώρα στις 30 Ιανουαρίου 2024! Συνολικά, 31 χώρες (μέχρι στιγμής) θα περιμένουν να μάθουν σε ποια ημιτελική βραδιά θα κληρωθούν, ανάμεσα τους η Ελλάδα και η Κύπρος. Οι Big-5 (Ισπανία, Ιταλία, Ην. Βασίλειο, Γερμανία και Γαλλία) αλλά και η οικοδέσποινα Σουηδία έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους για τον τελικό της διοργάνωσης!

Τι συμβαίνει στην κλήρωση των ημιτελικών

Η διαδικασία αποτελείται από δύο μέρη. Στην πρώτη φάση, οι έξι χώρες οι οποίες έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους στον τελικό (11 Μαίου), θα μάθουν σε ποια από τις δύο ημιτελικές βραδιές θα ψηφίσουν. Έτσι, τρεις χώρες θα ψηφίσουν στον πρώτο ημιτελικό (7 Μαίου) και οι υπόλοιπες τρεις στον δεύτερο (9 Μαίου). Στη συνέχεια, οι 31 χώρες που θα συμμετάσχουν στις ημιτελικές βραδιές, θα μάθουν σε ποιόν από τους δύο ημιτελικούς θα διαγωνιστούν. Η κλήρωση θα καθορίσει μόνο σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστεί η κάθε χώρα. Η ακριβής σειρά εμφάνισης θα καθοριστεί από τους παραγωγούς του σόου. Συνολικά, 10 χώρες θα προκριθούν από κάθε ημιτελικό.

Όπως αναφέρει το gpstomusic.gr, oι χώρες των ημιτελικών είναι χωρισμένες σε ομάδες (pot) ανάλογα με τα μοτίβα ψηφοφορίας προηγούμενων χρόνων. Χώρες οι οποίες παραδοσιακά ψηφίζονται, τοποθετούνται στο ίδιο pot, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην βρεθούν να διαγωνίζονται την ίδια βραδιά. Τα pot υποβάλλονται σε προσεκτική ανάλυση και έγκριση από τον Εκτελεστικό Επόπτη του Διαγωνισμού (Martin Österdahl) και τον Πρόεδρο της Ομάδας Αναφοράς.

ΠΗΓΗ: gpstomusic.gr

The post Eurovision 2024: Στις 30 Ιανουαρίου η κλήρωση των ημιτελικών! first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Η Ζανέλ τραγουδά τις Μεγάλες Κυρίες του ελληνικού τραγουδιού

Η Σαλίνα Γαβαλά στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Τρίπολη

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Γιάννα Βασιλείου στο studio!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More