Air Fryers: Είναι όντως τόσο υγιεινές οι φριτέζες αέρος

Υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, μέγιστη απόλαυση και εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας, αυτοί είναι οι λόγοι που κάποιοι επιλέγουν να έχουν στην κουζίνας τους μια φριτέζα αέρος

Οι φριτέζες αέρος κυκλοφορούν στην αγορά για περισσότερα από 10 χρόνια, ωστόσο φαίνεται να είναι πιο δημοφιλείς από ποτέ το τελευταίο έτος. Τι είναι όμως η φριτέζα αέρα που την κάνει κορυφαία επιλογή; Είναι πράγματι τόσο υγιεινό το τηγάνισμα στον αέρα;

Αρχικά να πούμε ότι η φριτέζα αέρα μας επιτρέπει να φτιάχνουμε τραγανά φαγητά που έχουν παρόμοια γεύση με τα τηγανητά αλλά χωρίς όλο το επιπλέον λάδι. Σίγουρα ακούγεται σαν μια μικρή νίκη, αλλά είναι πραγματικά υγιές;

Υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, μέγιστη απόλαυση και εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας, αυτοί είναι οι λόγοι που κάποιοι επιλέγουν να έχουν στην κουζίνας τους μια φριτέζα αέρος.

Οι φριτέζες αέρος χρησιμοποιούν τεχνολογία μαγειρέματος με θερμότητα για να μετατρέψουν τα φαγητά όπως το τηγανητό κοτόπουλο ή τις τηγανιτές πατάτες σε τραγανές λιχουδιές που μοιάζουν με τηγανητά. Και αν χρησιμοποιείτε μια φριτέζα αέρα υψηλής ποιότητας τα αποτελέσματα θα είναι πολύ κοντά στα πραγματικά, με ελάχιστες θερμίδες και λίπος.

Τα τηγανητά τρόφιμα είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία μας επειδή περιέχουν υψηλά επίπεδα τρανς λιπαρών, τα οποία είναι ακόρεστα λιπαρά που έχουν υποστεί μια διαδικασία που ονομάζεται υδρογόνωση. Αμέτρητες μελέτες έχουν δείξει ότι τα τρανς λιπαρά συνδέονται στενά με αυξημένο κίνδυνο πολλών ασθενειών, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά μέχρι παχυσαρκία και διαβήτη.

Πρόσφατη μελέτη εξέτασε τις διαφορές ανάμεσα στις τηγανιτές πατάτες που μαγειρεύονται με τηγάνισμα με λάδι και το τηγάνισμα στον αέρα. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα τηγανισμένα στον αέρα τρόφιμα είχαν «ουσιαστικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά», αλλά διατηρούσαν παρόμοια περιεκτικότητα σε υγρασία και χρώμα.

Η ίδια μελέτη εξέτασε πώς το τηγάνισμα στον αέρα επηρέασε την παραγωγή ακρυλαμιδίου στις τηγανητές πατάτες. Ενθαρρυντικά, προσδιόρισε ότι το τηγάνισμα στον αέρα μείωσε την περιεκτικότητα σε ακρυλαμίδιο κατά περίπου 90% σε σύγκριση με το συμβατικό τηγάνισμα με λάδι.

Ένας άλλος λόγος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις φριτέζες αέρος είναι η ενεργειακή τους απόδοση, η οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας. Δεδομένου ότι το καλάθι μαγειρέματος τους είναι μικρότερο από έναν συμβατικό φούρνο, απαιτούν λιγότερη ενέργεια για να ζεσταθούν.

Πηγή: protothema.gr

The post Air Fryers: Είναι όντως τόσο υγιεινές οι φριτέζες αέρος first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Η Rakuten Viber Αποκτά Πιστοποίηση SOC 2 Τύπου 2 

Έτσι θα μοιάζουν τα νέα iPhone 16: Οι πρώτες εικόνες

H Κίνα εκτόξευσε το διαστημόπλοιο Chang’e-6: Θα προσγειωθεί στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού – Δείτε βίντεο

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More