«l Puritani» του Vincenzo Bellini στο Θέατρο Ολύμπια – Στιγμιότυπα από την sold out συναυλία

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

παρουσίασε σε μία sold out βραδιά το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

«l Puritani» του Vincenzo Bellini

Όπερα σε τρεις πράξεις σε συναυλιακή μορφή

με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών & Χορωδία Δήμου Αθηναίων

Σε διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Με μία sold out συναυλία με το έργο «I puritani» του Vincenzo Bellini σε συναυλιακή μορφή ολοκλήρωσε το Θέατρο Ολύμπια τον Κύκλο Μαρία Κάλλας αφιερωμένο στην μεγάλη ντίβα της όπερας. Το κοινό ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα επί 6 λεπτά αποθεώνοντας τους συντελεστές που χάρισαν μία μοναδική βραδιά σε όσους βρέθηκαν στο ιστορικό θέατρο της οδού Ακαδημίας.

To 1949, υπό την καθοδήγηση του περίφημου Tullio Serafin, η Μαρία Κάλλας θριαμβεύει στη Βενετία, στην όπερα «I puritani» του Vincenzo Bellini. Μέσα από την ιδιοφυή μουσική προσέγγιση του εύθραυστου χαρακτήρα της Elvira, η Κάλλας αναδεικνύει τις εκλεπτυσμένες δραματικές ποιότητες ενός ιδιαίτερα απαιτητικού ρόλου λυρικής κολορατούρας, σφραγίζοντας έτσι την απόλυτη κυριαρχία της στο ιταλικό bel canto. Η ιστορία διαδραματίζεται στα μέσα του 17ου αιώνα: ενώ μαίνεται ο αγγλικός εμφύλιος, ένας απαγορευμένος έρωτας ωθεί τόσο την πλοκή όσο και τη μουσική του έργου στα άκρα της απόγνωσης, αλλά και της ελπίδας.

Η όπερα παρουσιάστηκε σε συναυλιακή μορφή, με τους ρόλους να ερμηνεύονται από κορυφαίους τραγουδιστές που θριάμβευσαν στο απαιτητικό αυτό έργο. Ο διάσημος Αμερικανός τενόρος John Osborn, η διεθνούς φήμης σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, ο εξαιρετικός Nahuel Di Pierro, ο εκρηκτικός Iurii Samoilov και οι ασυναγώνιστοι Μάρθα Σωτηρίου, Γιώργος Παπαδημητρίου και Sahy Ratia άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο εξαίρετος Γάλλος αρχιμουσικός Alphonse Cemin διηύθυνε με επιτυχία την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην πρώτη της συνεργασία με το Ολύμπια, ενώ η Χορωδία Δήμου Αθηναίων ξεχώρισε σε ακόμα μία απαιτητική παραγωγή του Θεάτρου.

Όπως σημειώνει ο εμπνευστής της βραδιάς, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ολύμπια, Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου «Μαρία Κάλλας»:

«Κατά τη γνώμη μου, οι “Πουριτανοί” είναι μια όπερα που ευνοείται από την παρουσίασή της σε συναυλιακή μορφή, καθώς το δράμα εκφράζεται κυρίως μέσα από τη μουσική και λιγότερο από τη σκηνική δράση. Όταν μάλιστα οι ρόλοι ερμηνεύονται από σπουδαίους τραγουδιστές, όπως στην περίπτωση του Ολύμπια, το τελευταίο έργο του Bellini αναδεικνύεται ως η απόλυτη αποθέωση του ιταλικού bel canto και ταυτόχρονα, το αριστούργημα του συνθέτη. Το bel canto θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο του λυρικού προγραμματισμού του Ολύμπια και για τις επόμενες σεζόν».

Η επόμενη μεγάλη λυρική παραγωγή που θα υποδεχτεί το Ολύμπια στις 3, 4, 8, 10 Νοεμβρίου έρχεται απευθείας από το Διεθνές Φεστιβάλ Handel του Γκέτινγκεν στην Γερμανία. Πρόκειται για την  «Σεμέλη» του G. F. Handel την οποία διευθύνει και σκηνοθετεί ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου και στην οποία πρωταγωνιστεί το νέο αστέρι της μπαρόκ σκηνής, η Ελβετή σοπράνο Marie Lys.

Συντελεστές – «l Puritani» του Vincenzo Bellini

Μουσική διεύθυνση: Alphonse Cemin

Σχεδιασμός φωτισμών: Κωνσταντίνος Μπεθάνης

Διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Lord Arturo Talbot: John Osborn

Elvira: Χριστίνα Πουλίτση

Sir Riccardo Forth: Iurii Samoilov

Sir Giorgio: Nahuel Di Pierro

Enrichetta di Francia: Μάρθα Σωτηρίου

Lord Gualtiero Valton: Γιώργος Παπαδημητρίου

Sir Bruno Robertson: Sahy Ratia

Σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

ΛΥΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΚΥΚΛΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών & Χορωδία Δήμου Αθηναίων

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

https://www.ticketservices.gr/el/theatro-olympia/

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7234567

e-mail: info@ticketservices.gr

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα

Ώρες λειτουργίας εκδοτηρίου: Δευ-Παρ: 9πμ-5μμ

Πώληση εισιτηρίων για όλες τις παραγωγές πραγματοποιείται και στο θέατρο, Ακαδημίας 59, Αθήνα, δύο ώρες πριν την έναρξη των προγραμματισμένων παραστάσεων.

The post «l Puritani» του Vincenzo Bellini στο Θέατρο Ολύμπια – Στιγμιότυπα από την sold out συναυλία first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Οι επώνυμοι που «ταξίδεψαν» με τη θεατρική παράσταση του Αλαντίν

12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών “Τα 12 Κουπέ”

Ο ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ του Donald Churchill, ερχεται στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More