Μαρινάκης: Η κυβέρνηση ενημέρωθηκε χθες για το πρόβλημα στατικότητας στο ΟΑΚΑ

Τι ανακοίνωσε η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών

Δεν υπήρχε περίπτωση να γινόταν οποιαδήποτε εκδήλωση στο ΟΑΚΑ εν γνώσει κάποιου ότι υπήρχε μελέτη που έθετε θέμα ασφάλειας ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, «η εν λόγω ανακοίνωση βγήκε από την διοίκηση του ΟΑΚΑ και βασίζεται στη σύμβαση μεταξύ του υπουργείου, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΙΠΕΔ. Είναι μία στατική μελέτη από ιδιωτική εταιρεία που βασίζεται σε συγκεκριμένη έρευνα που έκανε η εταιρεία αυτή. Θα ακολουθήσει και δεύτερη μελέτη για να διαπιστωθεί αν και εφόσον ισχύουν αυτά τα πορίσματα που έχουν βγει. Την Δευτέρα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό αθλητισμού. Μέχρι να γίνουν οι περαιτέρω έρευνες, το ΟΑΚΑ καλείται να εφαρμόσει όσα αναφέρουν οι ειδικοί. Το κράτος δε μπορεί διαψεύσει ή να αμφισβητήσει μία επιστημονική μελέτη. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να επαναξιολογήσει την κατάσταση για την ασφάλεια των πολιτών».

Και πρόσθεσε: «δεν έχω τα στοιχεία για να αναλύσω πότε προέκυψε το πρόβλημα, ούτε είμαι καθ’ ύλην αρμόδιος, ωστόσο η κυβέρνηση μπήκε στη διαδικασία αναβάθμισης του ΟΑΚΑ, του ελέγχου των κτιρίων και στο να βάλει «τάξη» στο κράτος. Δεν πρόκειται να μπει σε αμφισβήτηση η ασφάλεια των πολιτών. Είναι δεδομένο ότι δεν υπήρχε περίπτωση να έγινε οποιαδήποτε δραστηριότητα και να είχε οποιοσδήποτε σε γνώση του μία μελέτη η οποία να πιστοποιεί ότι δεν είναι ασφαλής η λειτουργία οποιουδήποτε κτιρίου. Το ίδιο έχει γίνει και για άλλα γήπεδα συμπεριλαμβανομένων και αυτών του μπάσκετ για ζητήματα πυρασφάλειας και άλλα».

Η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) ενημερώνει ότι κατόπιν μελέτης για την στατικότητα των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα προέκυψε πρόβλημα και ως εκ τούτου αναστέλλεται από 29/9 κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

The post Μαρινάκης: Η κυβέρνηση ενημέρωθηκε χθες για το πρόβλημα στατικότητας στο ΟΑΚΑ first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Απεργία 21 Μαΐου: «Παραλύει» το Δημόσιο – Ποιοι απεργούν – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Ομιλία Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ

Θεσσαλονίκη: Στο αντιτορπιλικό «Βέλος» ξεναγήθηκαν Μητσοτάκης και Δένδιας

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More