Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

  • Ηuman Requiem In Eleusis: Μια site specific παράσταση στην Ελευσίνα με τη συμμετοχή της Rundfunkchor Berlin

Το «Μυστήριο 14 Human Requiem In Eleusis», η πολυαναμενόμενη site specific παράσταση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε σκηνοθεσία του Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου. Αποτελεί μια ανασύνθεση του «Human Requiem» (Ανθρώπινο ρέκβιεμ), ειδικά σχεδιασμένη για τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με βάση το έργο του Johannes Brahms Ein Deutsches Requiem (Γερμανικό ρέκβιεμ). Το αρχαίο ιερό της Ελευσίνας μεταμορφώνεται σε ανοιχτό δημόσιο χώρο συλλογικής κάθαρσης, όπου το κείμενο και το σώμα, ο χώρος και ο ήχος συνενώνονται σε ένα ενιαίο έργο τέχνης. Δεν πρόκειται για νεκρώσιμη ακολουθία, αλλά για μια τελετή εορτασμού της ζωής.

Παρασκευή 29 & Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, Κυριακή 1 Οκτωβρίου | Ώρα προσέλευσης: 18.30
Εισιτήρια: 25 € γενική είσοδος, 15 € φοιτητικό, 65+, άνεργοι, ΑμεΑ & συνοδοί (στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο). Προπώληση: ticketservices.gr. 
Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας (κεντρική είσοδος), Ελευσίνα. https://2023eleusis.eu/ 

  • Όταν μεγαλώσω, θα γίνω Νάνα Μούσχουρη, του Νταβίντ Λελαί-Ελό στο Θέατρο Σταθμός

Από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, το Θέατρο Σταθμός παρουσιάζει τον μονόλογο του Νταβίντ Λελαί-Ελό, «Όταν μεγαλώσω, θα γίνω Νάνα Μούσχουρη», σε σκηνοθεσία Ελισσαίου Βλάχου και ερμηνεία Μάνου Καρατζογιάννη. Ο Μιλού, ένας Γάλλος που μεγαλώνει σε μια επαρχιακή πόλη τη δεκαετία του ’80, ανέκαθεν διέφερε από τους συνομηλίκους του. Στα οκτώ του τρελαινόταν να μεταμφιέζεται σε πριγκίπισσα και να παριστάνει τη βασίλισσα της Αιγύπτου, ενώ απεχθανόταν τα παιχνίδια με τη μπάλα και καθετί αγορίστικο. Στα δεκατέσσερα, ακούγοντας στην τηλεόραση τη φωνή της Νάνας Μούσχουρη αποφασίζει: «Θα γίνω Νάνα Μούσχουρη!». Από τα δεκατέσσερά του, ο θαυμασμός και η ταύτισή του στο πρόσωπο της Ελληνίδας σταρ του δίνουν κουράγιο, τον οδηγούν να ξεπεράσει οποιεσδήποτε δυσκολίες και να βρει τελικά αυτό που πραγματικά ο ίδιος είναι.

Παραστάσεις: Από Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:15 (έως και 29 Οκτωβρίου).
Εισιτήρια: 15 ευρώ, φοιτητικό 12 ευρώ, ανέργων/ΑΜΕΑ 8 ευρώ, ομάδες άνω των 10 ατόμων 12 ευρώ/άτομο. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5230267

  • Plissken 2023: Οι Idles για πρώτη φορά στην Αθήνα

Οι εκρηκτικοί Idles, από τις πιο σημαντικές και συζητημένες rock μπάντες αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Plisskën Festival, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2023. Σε κάθε βήμα τους, οι IDLES συγκεντρώνουν πλήθος αφοσιωμένων ακροατών και συγκαταλέγονται, σήμερα, στα γκρουπ εκείνα της σύγχρονης rock σκηνής, που μέσω της μουσικής τους έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τις ανθρώπινες ζωές. Οι στίχοι τους δημιουργούν στον ακροατή την επιθυμία να συμμετάσχει και να προσπαθήσει να κάνει τον κόσμο καλύτερο.

Παρασκευή 29/9, Σάββατο 20/9, στις 17:30
Εισιτήρια: Από 44€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας. Τηλέφωνο: 21 0760 9350

  • Ο Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Λυκαβηττού

10 χρόνια μετά από την πρώτη φορά, ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει στον Λυκαβηττό, μαζί με την παρέα του, τον Λευτέρη Ανδριώτη στη λύρα, τον Βασίλη Μπαχαρίδη στα κρουστά, τον Θανάση Dzingovi στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα και τον Κώστα Φόρτσα στα πνευστά για να κλείσει την καλοκαιρινή του περιοδεία στην Ελλάδα με τρεις συναυλίες ορόσημο. Ο Γιάννης Χαρούλης ανάμεσα σε παλιά αγαπημένα, αλλά και νεότερα τραγούδια, φτιάχνει μελωδίες «πειραγμένες» με ορχηστρικά ροκ στοιχεία και δημιουργεί μια γέφυρα του χθες με το σήμερα δένοντας μοναδικά την παράδοση με τη σύγχρονη μουσική.

Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, Κυριακή 1 Οκτωβρίου | 21:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 13€ Γενική Είσοδος: 15€. Προπώληση: more.com 
Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός | www.cultureisathens.gr

Πηγή: skai.gr

The post Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

2ος Δρόμος Θυσίας «Κακολύρι 1944»

Είμαστε μόνοι στο σύμπαν;

Blue Monday: Σήμερα η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου – Γιατί έχει καθιερωθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More