Σπάνια δίδυμα κόκκινα πάντα γεννήθηκαν στο Safari Park του Ηνωμένου Βασιλείου

Ένα απο τα καλά νέα της ημέρας είναι ότι δύο όμορφα και σπάνια κόκκινα πάντα γεννήθηκαν στο Longleat Safari Park του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως αναφέρει το BBC τα δίδυμα πάντα γεννήθηκαν το καλοκαίρι και οι φροντιστές τους κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν.

Τα κόκκινα πάντα κινδυνεύουν με εξαφάνιση, καθώς μόνο 2.500 πιστεύεται ότι απομένουν στη φύση. Δυστυχώς είναι μεγάλη η απειλή για το είδος τους στο εγγύς μέλλον λόγω της αποψίλωσης των δασών και της απώλειας των ενδιαιτημάτων τους (το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζει και αναπαράγεται ένα είδος, ένας πληθυσμός ή μια βιοκοινότητα), αλλά και λόγω της λαθροθηρίας και του παράνομου εμπορίου ζώων.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου δήλωσαν: «Η μαμά και ο μπαμπάς, η Emma και ο Lionel, παίζουν καθοριστικό ρόλο σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα αναπαραγωγής για την ενίσχυση του πληθυσμού των κόκκινων πάντα και η ελπίδα είναι ότι τα δίδυμα αγόρια τους μια μέρα θα μετακινηθούν σε άλλους πληθυσμούς πάντα και θα αποκτήσουν τις δικές τους οικογένειες.

Προς το παρόν, περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους στο κρεβάτι τους να κοιμούνται εδώ στο Longleat, ενώ τους παρέχονται τακτικά φρέσκα μπαμπού από τη δική μας φυτεία.»

View this post on Instagram

A post shared by Longleat (@longleatofficial)

Αν και τα δίδυμα αγόρια γεννήθηκαν τον Ιούνιο, ο ζωολογικός κήπος τώρα έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με αυτά.

Όπως δηλώνουν οι άνθρωποι που δουλεύουν στο Longleat Safari Park, τα μωρά πάντα ελέγχονται καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και η μαμά Emma παρακολουθείται στενά για να διασφαλιστεί ότι της παρέχεται οτιδήποτε χρειάζεται για να μεγαλώσει και να φροντίσει τα παιδιά της.

Τα δίδυμα ζυγίζονται συχνά για να είναι βέβαιο ότι μεγαλώνουν, αναπτύσσονται και εξελίσσονται σωστά.

Η φροντιστής Samantha Peeke, η οποία εργάζεται στο πάρκο, δήλωσε:

«Κάθε γέννηση ζώου είναι πάντα ξεχωριστή και συναρπαστική, αλλά το να είσαι μέρος στην αναπαραγωγή ενός απειλούμενου είδους είναι κάτι απίστευτο.

Καθώς τα μικρά μεγαλώνουν, θα ενταχθούν σε πρόγραμμα αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών και θα βοηθήσουν στην επιβίωση του είδους τους.

Όσο είναι μικρά, περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους μέσα στην φωλιά τους, όπου η Emma τα ταΐζει και τα καθαρίζει»

Πηγή: topetmou.gr

The post Σπάνια δίδυμα κόκκινα πάντα γεννήθηκαν στο Safari Park του Ηνωμένου Βασιλείου first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά η ωοτοκία για τις θαλάσσιες χελώνες καρέττα – καρέττα

Κοζάνη: Έσωσαν αρκουδάκι που βρήκε καταφύγιο στην αυλή τους

«Φωνητικό αλφάβητο» ανακάλυψαν οι επιστήμονες στην επικοινωνία των φαλαινών

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More