16.2 C
Αθήνα
28 Απριλίου, 2024
klik.news
Image default
Περιβαλλον

Εντοπίστηκαν άγνωστες αποικίες αυτοκρατορικών πιγκουίνων στην Ανταρκτική

Το είδος απειλείται με εξαφάνιση λόγω της κλιματικής αλλαγής

Νέες αποικίες αυτοκρατορικών πιγκουίνων που ήταν άγνωστες μέχρι στιγμής στους επιστήμονες, εντοπίστηκαν στην Ανταρκτική.

Την εμφάνιση των αποικιών του σπάνιου και απειλούμενου με εξαφάνιση είδους των αυτοκρατορικών πιγκουίνων απεικόνισαν νέες δορυφορικές εικόνες από την περιοχή. Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι είναι οι μεγαλύτεροι πιγκουίνοι στον κόσμο και ανατρέφουν τους νεοσσούς τους τον χειμώνα σε κομμάτια θαλάσσιου πάγου. Σε περίπτωση ωστόσο που ο πάγος σπάσει πριν πετάξουν, οι περισσότεροι θα πεθάνουν. 

Το λιώσιμο των πάγων απειλεί άμεσα τις περιοχές αναπαραγωγής τους. Για αυτό το λόγο ορισμένοι μετακινούν τις αποικίες τους γιατί η κλιματική αλλαγή αποτελεί τον μεγαλύτερο «εχθρό» τους και συμβάλει στην εξαφάνισή τους. Μία αποικία τους που εντοπίστηκε στον κόλπο Halle φαίνεται να έχει μετακινηθεί περίπου 30 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά, σύμφωνα με τον ερευνητή Peter Fretwell, ο οποίος σημείωσε ότι οι ασταθείς συνθήκες που ξεκίνησαν το 2016 είχαν καταστήσει την παλιά τους τοποθεσία επικίνδυνη.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBritishAntarcticSurvey%2Fposts%2Fpfbid02e7VnNPUwyvRaMmFiEDdBEsPkapcyRBxPWVUGbdK55sB2rbxi6c8nNdfZh8smhFRyl&show_text=true&width=500

«Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι προσπάθησαν να βρουν πιο σταθερό θαλάσσιο πάγο» συμπλήρωσε τονίζοντας ότι οι συνολικά τέσσερις αποικίες που βρέθηκαν πιθανότατα υπήρχαν για πολλά χρόνια, αλλά οι επιστήμονες δεν τις είχαν εντοπίσει προηγουμένως. Πρόκειται ως επί το πλείστον για μικρές αποικίες με λιγότερα από 1.000 ζευγάρια αναπαραγωγής η καθεμία. Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες γνωρίζουν 66 αποικίες αυτοκρατορικών πιγκουίνων.

Οι νέες αποικίες, που εντοπίστηκαν δεν αλλάζουν σημαντικά τις συνολικές εκτιμήσεις του πληθυσμού, που σήμερα είναι μικρότερος από περίπου 300.000 αναπαραγόμενα ζευγάρια, ωστόσο σύμφωνα με τον ερευνητή βοηθούν τους επιστήμονες να κατανοήσουν πού μπορεί να μετακινούνται οι πιγκουίνοι.  Δεν είναι σαφές αν κάποια από τις αποικίες αυτές θα μπορούσε να είναι ομάδες απόσχισης από άλλες μεγαλύτερες αποικίες, σημείωσε άλλος ερευνητής πιγκουίνων από το Ωκεανογραφικό Ίδρυμα Woods Hole.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σαφές ότι οι περιοχές αναπαραγωγής βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη σημαίνει ότι περισσότεροι «πιγκουίνοι θα συνεχίσουν να μετακινούνται».

Με πληροφορίες από AP

Πηγή: lifo.gr

The post Εντοπίστηκαν άγνωστες αποικίες αυτοκρατορικών πιγκουίνων στην Ανταρκτική first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Πάνω από 100 δελφίνια νεκρά στον Αμαζόνιο, με θερμοκρασία νερού στους 39 βαθμούς Κελσίου

klik

Ερευνητές κατέγραψαν τις πρώτες (ίσως) εικόνες νεογέννητου λευκού καρχαρία

klik

Συναγερμός στη Ισλανδία για το ηφαίστειο Fagradalsfjal – Φόβοι για έκρηξη τις επόμενες ώρες, δείτε live εικόνα

klik

Το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα γεγονός μαζικής λεύκανσης σκοτώνει τα κοράλλια του πλανήτη

klik

Νέο είδος μέδουσας με κόκκινο στομάχι στο σχήμα σταυρού ανακαλύφθηκε στην Ιαπωνία

klik

Σαντορίνη: Nέα στοιχεία για το ηφαίστειο – «Από τις πιο βίαιες εκρήξεις στην ιστορία»

klik

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy