22.5 C
Αθήνα
27 Απριλίου, 2024
klik.news
Image default
Διαφορα

Τι σημαίνει η λέξη Halloween και γιατί γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου

Η πιο «τρομακτική» γιορτή του κόσμου έχει κάνει για τα καλα΄την εμφάνισή της και στα μέρη μας τα τελευταία χρόνια.

Ο Οκτώβριος για τους περισσότερους από εμάς είναι συνδεδεμένος με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στο εξωτερικό, όμως, και πιο συγκεκριμένα στις αγγλοσαξωνικές χώρες αυτός ο μήνας σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Το Halloween.

Ο κόσμος αγοράζει και σκαλίζει κολοκύθες, ενώ ταυτόχρονα εφοδιάζεται με γλυκά, καθώς το βράδυ τις 31ης Οκτωβρίου η πόρτα θα χτυπήσει και θα ακουστεί το κλασικό «Trick or treat?». Τα παιδιά στις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται πως λατρεύουν αυτή την τρομακτική γιορτή και προετοιμάζονται αρκετές ημέρες πριν με στολές και κατάλληλα αξεσουάρ.

Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, αυτό το ιδιαίτερο έθιμο έχει εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Δεν είναι άλλωστε λίγα τα θεματικά πάρτι που διοργανώνονται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας αυτή την περίοδο, τα οποία θέλουν τους καλεσμένους τους ντυμένους με στολές εμπνευσμένες από διάσημους serial killers της μεγάλης οθόνης, αιματοβαμμένα ζόμπι ή έχουν ακόμη και dark BDSM αύρα.

Τι είναι, όμως, τέλος πάντως αυτό το Halloween; H συγκεκριμένη λέξη φαίνεται πως προέρχεται απο το All-hallow-even, δηλαδή με μια απλή μετάφραση θα λέγαμε ότι αφορά την παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day – All Saints Day), η οποία γιορτάζεται την 1η Νοεμβρίου στις καθολικές χώρες.

Έτσι εξηγείται το γεγονός γιατί το Halloween γιορτάζεται πάντα το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου.

View this post on Instagram

A post shared by Halloween 👻🍂 (@octoberleavess)

Επίσης, αυτή η γιορτή συνδέεται με την υπερφυσική δραστηριότητα. Λέγεται πως την ημέρα αυτή η επαφή με τα πνεύματα είναι πιο έντονη κι έτσι ο τρόμος και ο φόβος εξαπλώνεται ασφαλώς γρηγορότερα.

Φυσικά, κάποιοι περιμένουν το Halloween προκειμένου να ξεπουλήσουν. Βλέπεις, – ιδιαίτερα στην Αμερική – έχουν την τιμητική τους τα γλυκά και τα κεράσματα, με τον τζίρο του Halloween να υπερβαίνει κατά πολύ τον αντίστοιχο των Χριστουγέννων, του Αγίου Βαλεντίνου ή του Πάσχα. Την ίδια στιγμή, το Halloween έχει δώσει έμπνευση σε αρκετούς σκηνοθέτες και παραγωγούς, προκειμένου να γυρίσουν μερικά από τα πιο τρομακτικά θρίλερ που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη.

Μπορεί να μην είχαμε και στο χωριό μας Halloween, όμως, μια ταινία τρόμου στον κινηματογράφο ή στο Netflix αυτή την ημέρα θα τη δούμε. Γιατί όχι;

Πηγή: gazzetta.gr

The post Τι σημαίνει η λέξη Halloween και γιατί γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Δείτε που κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Γιώργης από τον “Σασμό”!

klik

Αυτή η εταιρεία σάς πληρώνει για να στρώνετε το κρεβάτι σας

klik

Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο; Άνθρωποι που έζησαν έπειτα από ανακοπή μοιράζονται τις εμπειρίες τους

klik

Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

klik

Ροντέο: Το θρυλικό νότιο λούνα πάρκ που αγάπησε όλη η Αθήνα

klik

Blue Monday: Σήμερα η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου – Γιατί έχει καθιερωθεί

klik

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy