klik.news
Image default
Ελλαδα

Κακοκαιρία Daniel: Απίστευτες εικόνες από τη Θεσσαλία – Πολίτης διασχίζει την Εθνική οδό με βάρκα

Κακοκαιρία-daniel:-Απίστευτες-εικόνες-από-τη-Θεσσαλία-–-Πολίτης-διασχίζει-την-Εθνική-οδό-με-βάρκα

Κακοκαιρία Daniel: Στο διαδίκτυο συνεχώς ανεβαίνουν φωτογραφίες και βίντεο με εικόνες αδιανόητες από τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και όχι μόνο στις πληγείσες περιοχές από το σαρωτικό πέρασμα των έντονων βροχοπτώσεων.

Όλο και περισσότερο όσο περνούν οι μέρες αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής στις πλημμυρισμένες περιοχές στη Θεσσαλία.

Στο διαδίκτυο συνεχώς ανεβαίνουν φωτογραφίες και βίντεο με αδιανόητες εικόνες από τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και όχι μόνο στις πληγείσες περιοχές.

Ένας χρήστης του Twitter μάλιστα ανέβασε βίντεο, στο οποίο έχει καταγράψει τη στιγμή που διασχίζει την Εθνική οδό μετά τα Τέμπη με βάρκα, ενώ μέσα στα νερά φαίνεται η ταμπέλα προς Θεσσαλονίκη.

Κακοκαιρία Daniel: 10.874 κλήσεις έχει λάβει η Πυροσβεστική

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από την Τρίτη, 05-09-2023 και Ω/07:00 έως σήμερα Τρίτη, 12-09-2023 και Ω/08:00 έχει λάβει 10.874 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 4.564 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 8.522 κλήσεις, εκ των οποίων:

  • στη Μαγνησία, 2.523 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 940 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 634 άτομα
  • στην Λάρισα 2.776 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 472 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 1.328 άτομα
  • στην Καρδίτσα, 1.834 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 526 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 896 άτομα
  • στα Τρίκαλα, 1.269 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 340 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 670 άτομα
  • στη Σκιάθο, 120 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 28 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 35 άτομα

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 954 κλήσεις, εκ των οποίων:

  • σε περιοχές της βόρειας Εύβοιας 121 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 39 αντλήσεις υδάτων, 17 κοπές δέντρων και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 9 άτομα
  • στο Δομοκό και στη Λαμία Φθιώτιδας 811 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 337 αντλήσεις υδάτων και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 142 άτομα
  • στη Θήβα και στη Λιβαδειά Βοιωτίας 22 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 19 αντλήσεις υδάτων και μεταφέρθηκε σε ασφαλή σημείο 1 άτομο

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 40 κλήσεις, εκ των οποίων:

  • στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν, 1 άντληση υδάτων, 10 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων
  • στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 14 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων
  • στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε 1 κοπή δέντρου
  • στην Κατερίνη Πιερίας πραγματοποιήθηκαν 2 αντλήσεις υδάτων

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 152 κλήσεις, εκ των οποίων:

  • στις Σπέτσες 12 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 αντλήσεις υδάτων
  • στην Επίδαυρο 43 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 24 αντλήσεις υδάτων, 7 κοπές δέντρων,
  • 1 αφαίρεση αντικειμένου και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 8 άτομα
    στο Κρανίδι 90 κλήσεις, και πραγματοποιήθηκαν 71 αντλήσεις υδάτων και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 7 άτομα.
  • στη Μονεμβασιά πραγματοποιήθηκαν 5 αντλήσεις υδάτων
  • στην Κόρινθο πραγματοποιήθηκαν 2 αντλήσεις υδάτων

Στην Περιφέρεια Αττικής 1.206 κλήσεις, εκ των οποίων:

σε περιοχές του λεκανοπεδίου 1.082 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 764 αντλήσεις υδάτων, 75 κοπές δέντρων και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 44 άτομα
στην Αίγινα και στο Αγκίστρι 124 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 49 αντλήσεις υδάτων

Επίσης, από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι και χθες, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 790 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων με εναέρια μέσα.

Ταυτόχρονα, τα εναέρια και επίγεια μέσα καθώς και Σ.μη.Ε.Α. του Π.Σ. μεταφέρουν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και είδη κλινοστρωμνής, σε πληγέντες των περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε Γενική Επιφυλακή.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Κακοκαιρία Daniel: Εισπρακτικές εταιρείες τηλεφωνούν στους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία

Εισπρακτικές εταιρείες παίρνουν τηλέφωνο πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Opn, την ώρα που οι τράπεζες προχωρούν σε αναστολή των πληρωμών δανείων των πληγέντων, τα funds δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη ανάλογη πρωτοβουλία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες εκδόθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμών) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω της κακοκαιρίας Daniel, με ισχύ από 6 Σεπτεμβρίου έως 10 Νοεμβρίου, διάστημα που απαιτείται ώστε να ολοκληρώσει η Κεντρική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής το έργο της και να βγουν οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις, που όπως είπε ο Πρωθυπουργός θα έχουν ορίζοντα εξαμήνου.

Τις επόμενες ημέρες η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και η κάθε τράπεζα χωριστά θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα λάβει ώστε να στηρίξουν τους πελάτες τους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών.

Κακοκαιρία Daniel – Πιερρακάκης: Κάποια σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες

Όλο και περισσότερο όσο περνούν οι μέρες αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής στις πλημμυρισμένες περιοχές στη Θεσσαλία.

Ο σχολικός πληθυσμός στη Θεσσαλία ανέρχεται σε 88.000 μαθητές, για 1.036 παιδιά και για περισσότερους από 10.000 εκπαιδευτικούς, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Έκανε γνωστό πως δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα σχολεία, όπως για παράδειγμα δημοτικά σχολεία στον Παλαμά. Ως προς αυτό θα πραγματοποιηθεί αύριο σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας και θα αποφασιστεί ποια σχολεία θα ανοίξουν.

Κάποια σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες, επισήμανε επιπροσθέτως αναδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος, υπογραμμίζοντας πως εκεί θα υπάρξει παρέμβαση μήπως χτιστούν οικίσκοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο συστέγασης σχολικών μονάδων. Οι μαθητές των σχολείων που δεν θα ανοίξουν θα πάνε σε όμορα σχολεία, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κακοκαιρία Daniel: Στο συντονιστικό κέντρο, στη Λάρισα, μεταβαίνει ο Δένδιας

Στο συντονιστικό κέντρο στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα μεταβαίνουν σήμερα στις εννέα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην έδρα της 1ης Στρατιάς.

Όπως έχει τονίσει ο Νίκος Δένδιας, με αυταπάρνηση, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, οι Ένοπλες Δυνάμεις εκτέλεσαν με επαγγελματισμό και αφοσίωση στο καθήκον τις εντολές που τους δόθηκαν για βοήθεια στους συνανθρώπους μας και θα συνεχίζουν.

Κακοκαιρία Daniel: Μείγμα τοξικών ουσιών στο νερό της Θεσσαλίας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το υπουργείο Υγείας προς τους πολίτες των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel για την μη καταλληλότητα του νερού για οποιαδήποτε χρήση, καθώς παραμένει τοξικό και επικίνδυνο με βάση ευρήματα ελέγχων και επιστημονικά δεδομένα.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, δεν μπορεί κανένας να πει με σαφήνεια πότε θα είναι αξιοποιήσιμο το νερό, καθώς κάθε περιοχή θα «καθαρίσει» σε διαφορετική χρονική στιγμή.

Μάλιστα η κα Αγαπηδάκη έδωσε κάποιες οδηγίες για το μπάνιο λέγοντας: «Το νερό στο Βόλο δεν είναι πόσιμο, δεν είναι κατάλληλο ούτε για προσωπική υγιεινή. Δεν βουρτσίζουμε δόντια με το νερό της βρύσης στο Βόλο. Δεν κάνουμε μπάνιο. Παίρνουμε το νερό, το βράζουμε στους 100 βαθμούς για 3 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει στην επιθυμητή θερμοκρασία και το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε μπάνιο».

Για τις επιθέσεις σε βάρος της από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ξεκαθάρισε ότι «Άλλο οι επιθέσεις εναντίον μου και άλλο η προστασία της ανθρώπινης υγείας». «Καταλαβαίνω την πολιτική επίθεση. Θέλω να μου επιτεθεί πολιτικά όποιος θέλει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα και προσωπικά και σεξιστικά σχόλια να κάνει. Μια χαρά είμαι. Αν δεν άντεχα δεν θα έμπαινα στην πολιτική. Αυτό είναι κάτι άλλο και άλλο είναι να παραπλανούμε τον κόσμο. Γιατί αυτά που λέω, τα λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τα λένε όλοι οι ειδικοί σε όλες τις χώρες που έχουν παρόμοιες κρίσεις. Αν ο κ. Μπέος έχει μια ομάδα ειδικών που του λένε διαφορετικά πράγματα, ας έρθει με τεκμήρια να μας τα πει. Γιατί αυτά που σας λέω, ξαναλέω, είναι οδηγίες ανθρώπων, καθηγητών, πανεπιστημίου, ειδικών, κατευθυντήριες οδηγίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν είναι κάτι που σκέφτηκα εγώ», είπε. «Δεν έχω επικοινωνήσει με τον κ. Μπέο» τόνισε.

«Ο κόσμος ξέρει τον θεσμικό ρόλο του καθενός μας. Ξέρει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας που είναι επιφορτισμένος με τα θέματα δημόσιας υγείας και συνεργάζεται μια ομάδα ειδικών και δίνει μια οδηγία η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη, ξέρει ότι θεσμικός ρόλος είναι αυτός. Ο κ. Μπέος είναι δήμαρχος, έχει άλλες ευθύνες. Σέβομαι απόλυτα τον ρόλο του. Όμως εδώ τα πράγματα, δεν είναι πολιτικά. Ξαναλέω είναι θέμα επιστημονικής τεκμηρίωσης. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές στο Βόλο. Θα ελέγξουμε ξανά και ξανά το νερό. Είμαστε στην ίδια πλευρά όλοι και δεν περισσεύει κανένας» τόνισε η κ. Αγαπηδάκη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Τέλος συνιστά μεγάλη προσοχή σε όσους έρχονται σε επαφή με τα νερά. «Το νερό από τις πλημμύρες έχει μέσα νεκρά ζώα, και χρειάζεται αυξημένη προσοχή, αποτελεί εστία μόλυνσης» είπε. Όσο για το αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επιδημίας ξεκαθάρισε: «Δεν βλέπω λόγω πανικού ούτε εφησυχασμού».

Ήδη πάντως έχουν καταγραφεί περιστατικά με δερματικά προβλήματα πολιτών που το μόνο που έκαναν είναι να μπουν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους, ενώ οι υγειονομικές αρχές ανησυχούν και για τις μεταδοτικές ασθένειες που μπορεί να εκδηλωθούν. Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας είναι δεκάδες και σε πολλές περιπτώσεις χρήζουν νοσηλείας, καθώς το νερό αποτελεί εστία μόλυνσης.

Οι εργαστηριακές αναλύσεις από το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του υπουργείου Υγείας θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, μέχρι να μπορέσουν οι ειδικοί να δώσουν με απόλυτη βεβαιότητα το πράσινο φως για τη χρήση του νερού.

The post Κακοκαιρία Daniel: Απίστευτες εικόνες από τη Θεσσαλία – Πολίτης διασχίζει την Εθνική οδό με βάρκα first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Οι δυνατές μάχες του Striking Heroes Fight Night μέσα από την κάμερα του RINGsports (vids)

klik

Τραγικό τέλος για τον 26χρονο Απόστολο Πασπαλιέρη που αγνοείτο: Βρέθηκε νεκρός στο Μικρολίμανο

klik

Χαμός σε πασίγνωστη πιτσαρία: Ο ιδιοκτήτης, ο chef, η διψασμένη για πίτσα πελάτισσα και το live

klik

Συνελήφθη 42χρονος για τον βιασμό 13χρονου αγοριού με αυτισμό

klik

Τρία ζευγάρια ζωδίων που είναι καταδικασμένα να χωρίσουν όσο κι αν ταιριάζουν

klik

«Διάρρηξη« στο ΥΠΕΣ: Αίτημα Κεραμέως στην Εισαγγελία για πειθαρχικές ευθύνες

klik

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy