Πόσο μακρινό είναι το ταξίδι στην κορύφωση;

Πόσο μακρινό είναι το ταξίδι στην κορύφωση; Για όποιον έχει την απορία, ιδού η απάντηση. Ιατρικά τεκμηριωμένη με στοιχεία και δεδομένα που σε κάνουν να απορείς

Πόσο μακρινό είναι το ταξίδι στην κορύφωση, τελικά;

Μπορεί πρακτικά ο οργασμός να… επικεντρώνεται στο αναπαραγωγικό σύστημα, ωστόσο πολλά είναι τα όργανα που αντιδρούν και επωφελούνται από αυτήν την εμπειρία.

-Εγκέφαλος: Η αμυγδαλή και ο ιππόκαμπος, περιοχές που ελέγχουν το φόβο και το άγχος, χαλαρώνουν, καθώς «αναλαμβάνουν δράση» οι περιοχές που ελέγχουν το συναίσθημα και τα αισθητηριακά ερεθίσματα.

Παράλληλα, μειώνεται η δραστηριότητα στον πλάγιο κογχομετωπιαίο φλοιό, κάτι που συνεπάγεται ότι η χάνεται προσωρινά η ικανότητα λογικής σκέψης και αυτοελέγχου.

– Μάτια: Οι κόρες των ματιών διαστέλλονται έως και κατά 50% και μπορεί προσωρινά να παρατηρηθεί βελτίωση της όρασης.

– Ορμόνες: Τη στιγμή του οργασμού κορυφώνεται η παραγωγή ντοπαμίνης, γι’ αυτό και η γυναίκα βιώνει έντονη απόλαυση. Η ορμόνη ωκυτοκίνη που απελευθερώνεται από τον υποθάλαμο ενισχύει το αίσθημα οικειότητας προς το σύντροφο.

Πόσο μακρινό είναι το ταξίδι στην κορύφωση;

– Καρδιά: Ο καρδιακός παλμός και η αρτηριακή πίεση αυξάνονται ώστε να διοχετευθεί περισσότερο αίμα στα γεννητικά όργανα και τους μυς, ενώ παράλληλα αυξάνονται ελαφρώς ο μεταβολικός ρυθμός και η θερμοκρασία του σώματος.

– Δέρμα: Η απελευθέρωση ενδορφινών κατά τον οργασμό αυξάνει την αντοχή στον πόνο κατά 40-100%, χωρίς όμως να επηρεάζει την ευαισθησία στο άγγιγμα. Το στήθος και τα μάγουλα κοκκινίζουν σαν αποτέλεσμα της αυξημένης ροής αίματος.

– Μύες: Αρκετοί μύες –όπως αυτοί του πυελικού εδάφους, της μήτρας, του κόλπου και του πρωκτού– συσπώνται, συμβάλλοντας στο αίσθημα της απόλαυσης.

Οργασμός: Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας όταν βρίσκεστε σε οργασμό

Ο οργασμός περιγράφεται ως ένα αίσθημα έντονης ευχαρίστησης που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Μελετώντας την εγκεφαλική δραστηριότητα των ανθρώπων που βιώνουν οργασμούς, οι ερευνητές μπόρεσαν να εντοπίσουν μερικές από τις βασικές αλλαγές που συμβαίνουν.

Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν αυξημένη ευαισθησία σε περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν το πώς νιώθουμε τον πόνο, με αποτέλεσμα να είμαστε λιγότερο ευαίσθητοι σε αυτόν.

Χρησιμοποιώντας μηχανές fMRI (λειτουργική απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού) ή σαρώσεις PET (τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων), οι ερευνητές μπόρεσαν να μετρήσουν τη ροή του αίματος και τη δραστηριότητα των νευρώνων μέσα στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της κορύφωσης.

Ο υποθάλαμος, ο οποίος παίζει βασικό ρόλο στην απελευθέρωση ορμονών όπως η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη, είναι μια από τις περιοχές του εγκεφάλου που “φωτίζεται” κατά τη διάρκεια του οργασμού.

«Ο πλάγιος τροχιακός μετωπιαίος φλοιός γίνεται λιγότερο ενεργός κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτό είναι το μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη λογική, τη λήψη αποφάσεων και τις αξιολογικές κρίσεις. Η απενεργοποίηση αυτού του τμήματος του εγκεφάλου σχετίζεται επίσης με μείωση του φόβου και του άγχους», εξηγεί ο κλινικός ψυχολόγος Daniel Sher.

Η ωκυτοκίνη συσσωρεύεται και απελευθερώνεται.

Η ωκυτοκίνη είναι η ορμόνη του «δεσμού». Η παραγωγή ωκυτοκίνης κατά τη διάρκεια του σεξ συμβαίνει στην υπόφυση και στη συνέχεια απελευθερώνεται στον υποθάλαμο.

Ο υποθάλαμος παίζει βασικό ρόλο σε πολλές σημαντικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης άλλων ορμονών (όπως η ντοπαμίνη), της ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος, του ελέγχου της όρεξης και φυσικά της διαχείρισης των σεξουαλικών συμπεριφορών.

Οργασμός: Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας όταν βρίσκεστε σε οργασμό

Απελευθερώνεται ένα κύμα ντοπαμίνης.

Κατά τη διάρκεια του οργασμού, ο εγκέφαλός σας εργάζεται σκληρά για να παράγει διάφορες ορμόνες, όπως η ωκυτοκίνη. Σε αυτό το κοκτέιλ ορμονών βρίσκεται η ντοπαμίνη, η οποία απελευθερώνεται τη στιγμή του οργασμού.

Η ντοπαμίνη είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα ευχαρίστησης και επιθυμίας και επομένως λειτουργεί ως κίνητρο για να συνεχίσουμε να βιώνουμε αυτά τα συναισθήματα.

Η ντοπαμίνη σχηματίζεται στο τμήμα του εγκεφάλου που λαμβάνει πληροφορίες από πολλές άλλες περιοχές προκειμένου να καθοριστεί εάν οι ανάγκες σας (συγκεκριμένα οι ανθρώπινες ανάγκες σας) ικανοποιούνται.

Η απελευθέρωση ενδορφινών, ωκυτοκίνης και βαζοπρεσσίνης σας κάνει λιγότερο ευαίσθητους στον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ.

The post Πόσο μακρινό είναι το ταξίδι στην κορύφωση; first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Πόθεν Έσχες: Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις – Αυστηρές οι ποινές

ΑΑΔΕ: Τα τέσσερα «όπλα» για να πιαστούν οι φοροφυγάδες ελεύθεροι επαγγελματίες

Η… περιποιημένη γιάφκα του Παγκρατίου – Ψάχνουν γιατί την επισκέφθηκε πρόσφατα ο κάτοχός της

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More