Αρκάς: Η αλλαγή της ώρας και το Σαββατόβραδο

Με την αλλαγή της ώρας, η ημέρα μικραίνει και οι νύχτες ξεκινούν νωρίτερα, κάτι που επηρεάζει την καθημερινότητα μας και, όπως πάντα, ο Αρκάς βρίσκει έναν χιουμοριστικό τρόπο να σχολιάσει αυτό το γεγονός. Το νέο του σκίτσο σχολιάζει την ιδιαιτερότητα του Σαββατόβραδου σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα βράδια της εβδομάδας.

Σαββατόβραδο: Το «ξεχωριστό» βράδυ της εβδομάδας

Στο σκίτσο του Αρκά, παρουσιάζονται οι ημέρες του Σαββάτου και της Κυριακής, προσωποποιημένες, να συζητούν για τη χειμερινή ώρα. Η μέρα του Σαββάτου σχολιάζει χαρούμενα ότι το βράδυ της είναι το καλύτερο της εβδομάδας, κάτι που η μέρα της Κυριακής αμφισβητεί, υποστηρίζοντας ότι όλα τα βράδια είναι ίδια.

Ο διάλογος κορυφώνεται όταν η μέρα του Σαββάτου θέτει ένα εύστοχο ερώτημα: «Έχεις ακούσει ποτέ να μιλάνε για Κυριακόβραδο ή για Δευτερόβραδο;». Με αυτή τη φράση, τονίζει το ιδιαίτερο νόημα και την αξία που έχει το Σαββατόβραδο ως βραδιά διασκέδασης, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας που συνήθως αφορούν την προετοιμασία για εργασία και υποχρεώσεις.

Ποιος είναι ο σκιτσογράφος Αρκάς

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.

Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο της Αριστεράς. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι μισογυνικά και “χοντροφοβικά”. Τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.

Αρκάς: ΜΜΕ & αρθρογράφοι έχουν εστιάσει στις πολιτικές του πεποιθήσεις

Ο ίδιος ο Αρκάς, καθώς και ΜΜΕ και αρθρογράφοι, χαρακτήρισαν τις επικρίσεις απόπειρα λογοκρισίας, ενώ υποστήριξαν ότι η σάτιρα του Αρκά στοχεύει το φαινόμενο της πολιτικής ορθότητας, επειδή το θεωρεί επικίνδυνο και ικανό να απειλήσει κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου.

The post Αρκάς: Η αλλαγή της ώρας και το Σαββατόβραδο first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Αθήνα: Οι 12 δήμοι που κινδυνεύουν αν έπεφτε ο ίδιος όγκος νερού με τη Βαλένθια

ΑΣΕΠ 6Κ/2024: Για λίγο ακόμα οι αιτήσεις για τις 1.592 μόνιμες θέσεις σε φορείς του Δημοσίου

Αμπελόκηποι: Οι δύο επικοινωνίες της 30χρονης πριν φύγει στο εξωτερικό

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More