Μέση Ανατολή: Θησαυροφυλάκια της Χεζμπολάχ στο στόχαστρο του Ισραήλ – Μισό δισ στο καταφύγιο Νασράλα

Πλήγματα στους χρηματοδότες και τις οικονομικές πηγές της Χεζμπολάχ επιχειρεί το Ισραήλ

Το Ισραήλ έχει περάσει στο επόμενο στάδιο επιχειρώντας να «κόψει» κάθε πηγή χρηματοδότησης της Χεζμπολάχ, πλήττοντας τα οικονομικά στοιχεία της, όπως έκανε πρόσφατα με την επίθεση στον οργανισμό Al-Qard al-Hassan που λειτουργεί ως χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για την οργάνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ένα σοβαρό πλήγμα, της τάξης του μισού δισεκατομμυρίου σε μετρητό και χρυσό.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού, ταξίαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, αποκάλυψε χθες Δευτέρα την ακριβή τοποθεσία της οικονομικής αποθήκης του πρώην ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, τον οποίο σκότωσαν σε ισραηλινή επιδρομή.

Το καταφύγιο του Νασράλα βρισκόταν κάτω από το νοσοκομείο «Αλσαχάλ» στη Βηρυτό.

Ο Χαγκάρι περιέγραψε ότι η Χεζμπολάχ δημιούργησε ένα οικονομικό σύστημα παράλληλο με αυτό του Λιβάνου και αποκάλυψε ότι ο Ισραηλινός Στρατός εξολόθρευσε στη Συρία ένα ανώτερο στέλεχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Χαγκάρι περιέγραψε περαιτέρω πώς το Ιράν χρηματοδοτεί τη Χεζμπολάχ μέσω τριών βασικών καναλιών.

Πρώτον, το πετρέλαιο και τα χρήματα μεταφέρονται από το Ιράν στη Συρία, όπου πωλείται το πετρέλαιο, και τα έσοδα διοχετεύονται στη Χεζμπολάχ μέσω της Μονάδας 4400, μιας μονάδας χρηματοοικονομικών μεταφορών της Χεζμπολάχ. Αυτή η μέθοδος αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Δεύτερον, το Ιράν πετά μετρητά στον Λίβανο υπό διπλωματική κάλυψη, με τα έσοδα από τις ανεξάρτητες πωλήσεις πετρελαίου της Δύναμής του Quds να παραδίδονται απευθείας στην ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό και στη συνέχεια στη Χεζμπολάχ.

Η τρίτη μέθοδος, σύμφωνα με τον Χαγκάρι, περιλαμβάνει την προώθηση οικονομικών εγχειρημάτων που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών φυσικού αερίου στη Συρία και της δημιουργίας εργοστασίων στη Συρία, τον Λίβανο, την Υεμένη και την Τουρκία.

“Αυτό το δίκτυο διαχειριζόταν ο Μοχάμεντ Τζαφάρ Κασίρ, γνωστό επίσης ως σεΐχη Σάλαχ, ο διοικητής της μονάδας 4400 της Χεζμπολάχ, τον οποίο εξολοθρεύσαμε στη Βηρυτό νωρίτερα αυτό το μήνα. Πριν από λίγες ώρες, εξουδετερώσαμε και τον διάδοχό του στη Συρία”, επιβεβαίωσε ο Hagari, αναφερόμενος σε επίθεση με drone σε ένα όχημα κοντά σε ξενοδοχείο της Δαμασκού.

“Tonight, I am going to declassify intelligence on a site that we did not strike—where Hezbollah has millions of dollars in gold and cash—in Hassan Nasrallah’s bunker. Where is the bunker located? Directly under Al-Sahel Hospital in the heart of Beirut.”

Listen to IDF Spox.… pic.twitter.com/SjMZQpKqoJ

— Israel Defense Forces (@IDF) October 21, 2024

Πηγή

The post Μέση Ανατολή: Θησαυροφυλάκια της Χεζμπολάχ στο στόχαστρο του Ισραήλ – Μισό δισ στο καταφύγιο Νασράλα first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Τουρκία: Εισαγγελική πρόταση για ισόβια στους δολοφόνους της 8χρονης Ναρίν – Το στοιχείο «κλειδί»

Σούπερ μάρκετ: Πρωτοβουλία μείωσης τιμής – Δείτε τα 123 προϊόντα (αναλυτική λίστα)

Γιώργος Πατούλης: Αυτό είναι το φύλο του μωρού που περιμένουν με την Νάνσυ Κοιλού

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More