Κόρινθος: Νέα κρούσματα ευλογιάς των προβάτων – Πάνω από 13.000 ζώα έχουν θανατωθεί

Η ευλογιά των προβάτων είναι μια ασθένεια που διαρκεί ακόμα και έξι μήνες και μεταδίδεται άμεσα.

Η ευλογιά των προβάτων λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι αρμόδιες Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό μετά από επιβεβαιωμένα κρούσματα που ξεκίνησαν από τον Έβρο και έφτασαν έως την Κόρινθο.

Πιο συγκεκριμένα, στην Μαγνησία εντοπίστηκε κρούσμα σε μονάδα των Καναλιών αφού πρώτα ελήφθη δείγμα που εστάλη στην Αθήνα για εξέταση και όπως δήλωσε στα gegonota.news η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, πριν από λίγο ενημερώθηκε ότι το κρούσμα είναι θετικό.

Σημειώνεται ότι η ευλογιά των προβάτων είναι μια ασθένεια που διαρκεί ακόμα και έξι μήνες και μεταδίδεται άμεσα. Συγκριτικά με την πανώλη των προβάτων η ευλογιά είναι πολύ πιο μεταδοτική. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα θανατώθηκαν 13.000 ζώα.

Σήμερα μάλιστα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την συμμετοχή όλων των Περιφερειαρχών της χώρας.

The post Κόρινθος: Νέα κρούσματα ευλογιάς των προβάτων – Πάνω από 13.000 ζώα έχουν θανατωθεί first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Μπαμπάρ – Θυμάστε το ελεφαντάκι των παιδικών μας χρόνων;

Γερμανία: Εμφανίστηκε στη χώρα πρώτο κρούσμα της νέας παραλλαγής του ιού mpox

Μέση Ανατολή: Το νέο όπλο της Χεζμπολάχ – Βαριά οπλισμένη με νέας γενιάς αντιαρματικούς πυραύλους

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More