Φετουλάχ Γκιουλέν: Τι είχε πει για την Ελλάδα ο μεγάλος αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν

«Αδελφή χώρα» είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα ο Φετουλάχ Γκιουλέν που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών.

Έφυγε από την ζωή ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο νούμερο ένα εχθρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο οποίος κατηγορείται από την Τουρκία ότι ηγήθηκε της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος το 2016.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Άγκυρα, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, σχολιάζει πώς δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός σε ό,τι αφορά την απειλή της τρομοκρατίας.

Ανάμεσα στις θέσεις και τις απόψεις που είχε εκφράσει, οδηγώντας τη σχέση του με τον Ερντογάν σε πλήρη ρήξη και ερχόμενος σε ρήξη με το τουρκικό καθεστώς, ήταν και οι αναφορές του στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων το 2021, ο Φετουλάχ Γκιουλέν έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα σε διαδικτυακή εκδήλωση για ένα βιβλίο που γράφτηκε γι’ αυτόν στην Αθήνα

«Η Ελλάδα είναι αδελφή χώρα», είχε πει τότε ο Γκιουλέν. «Χάρη σε αυτή την αδελφότητα, τους θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση. [Αυτό που έκανε η Ελλάδα] θα γραφτεί στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας με χρυσό και ασήμι», συμπλήρωσε.

Πηγή

The post Φετουλάχ Γκιουλέν: Τι είχε πει για την Ελλάδα ο μεγάλος αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Απεργία σήμερα: Ποιοι συμμετέχουν – Τι δεν θα λειτουργήσει

Θεσσαλονίκη: Νύφη έβαλε τα παιδιά της να καταγγείλουν τον παππού

ΑΣΕΠ 6Κ/2024: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 1.592 μόνιμες θέσεις σε φορείς του Δημοσίου για ΑμεΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More