Οι γιατροί βρήκαν στο χέρι του ένα δόντι μετά από επίθεση καρχαρία – Το έκανε σκουλαρίκι

via SWNS

Οι γιατροί βρήκαν στο χέρι του ένα δόντι: Ένας δύτης που δέχθηκε επίθεση από έναν καρχαρία, μετέτρεψε ένα από τα δόντια του σε σκουλαρίκι – και λέει ότι φορώντας το «τρόπαιο» τον έκλεισε

Ο Angus Kockott έκανε ελεύθερη κατάδυση στα ρηχά νερά ενός νησιού της Γαλλικής Πολυνησίας τον Μάιο, όταν, από το πουθενά, ένας γκρίζος ύφαλος καρχαρίας 7 ποδιών εμφανίστηκε πίσω από το κοράλλι και έσφιξε τα σαγόνια του στο μπράτσο του.

Ο 20χρονος καταπολέμησε τον καρχαρία μαχαιρώνοντάς τον στα βράγχια χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι 4 ιντσών που χρησιμοποιείται για την κοπή των γραμμών κατάδυσης.

Ο Άνγκους κατάφερε να κολυμπήσει πίσω στο σκάφος και έδεσε γυαλιά γύρω από το χέρι του για να δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο τουρνικέ.

«Αν δεν είχα μπλοκάρει τον καρχαρία με το χέρι μου, θα μπορούσε να είχε πάει στον λαιμό μου», είπε ο ναύτης από τη Νότια Αφρική. «Θα έκανα τοστ».

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα με στρατιωτικό αεροσκάφος σε νοσοκομείο στην Ταϊτή όπου, κατά τη διάρκεια μιας εξάωρης χειρουργικής επέμβασης, οι γιατροί βρήκαν ένα δόντι στο χέρι του — και τώρα το φοράει με περηφάνια.

«Ήταν μια καθοριστική εμπειρία στη ζωή μου», είπε ο νεαρός δύτης. «Και γι’ αυτό έφτιαξα το δόντι σε σκουλαρίκι».

«Φορώντας το αισθάνομαι σαν το κλείσιμο αυτού του κεφαλαίου. Το ξεπέρασα και έχω το τρόπαιό μου κρεμασμένο στο αυτί μου».

Όμως, δεν κατηγορεί το ζώο. «Η υπόθεση μου ήταν ότι ήταν θέμα εδάφους. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις το ζώο».

Οι γιατροί βρήκαν στο χέρι του ένα δόντι μετά από επίθεση καρχαρία – Το έκανε σκουλαρίκι

Μετά από ένα μόσχευμα νεύρου και ένα μόσχευμα δέρματος για να προσπαθήσει να επιδιορθώσει τη ζημιά, και τρεις εβδομάδες ανάρρωσης στην Ταϊτή, πέταξε σπίτι στη Νότια Αφρική, όπου υποβάλλεται σε φυσικοθεραπεία και θεραπείες νεύρων.

Λόγω της νευρικής βλάβης, ο Angus έμεινε με μικρή κίνηση ή αίσθηση στο χέρι του, αλλά ελπίζει ότι με τη συνέχιση της θεραπείας και της θεραπείας θα βελτιωθεί.

Είπε ότι το περιστατικό δεν τον πτόησε – και φαγούρα για να επιστρέψει στον ωκεανό.

Το σκουλαρίκι, το οποίο βγήκε πολύ καλύτερο από το αναμενόμενο, είναι μια ζωντανή υπενθύμιση ότι αναδείχθηκε ως επιζών από μια παρ’ ολίγον συνάντηση.

«Είναι σαν ένα αναμνηστικό από αυτά που πέρασα — και θα είναι μια συζήτηση για όλη τη ζωή!»

The post Οι γιατροί βρήκαν στο χέρι του ένα δόντι μετά από επίθεση καρχαρία – Το έκανε σκουλαρίκι first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Χατζηδάκης: Δεν θα ισχύει για πάντα το τεκμαρτό εισόδημα στους ελεύθερους επαγγελματίες

Μαρούσι: Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο – Άρπαξαν χρήματα και τσιγάρα

Καλάβρυτα: ΚΤΕΛ με μαθητές έπεσε σε χαράδρα – Οι πρώτες πληροφορίες

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More