Λιμενεργάτες στον Πειραιά εμπόδισαν φόρτωση πολεμοφοδίων για το Ισραήλ

Στις 17 Οκτωβρίου 2024, οι λιμενεργάτες του Πειραιά προχώρησαν σε μια δυναμική κινητοποίηση, εμποδίζοντας τη φόρτωση κοντέινερ με πολεμοφόδια σε πλοίο με προορισμό το λιμάνι της Χάιφα, στο Ισραήλ. Το κοντέινερ, το οποίο είχε φτάσει στην Ελλάδα από τη Βόρεια Μακεδονία, περιείχε στρατιωτικό εξοπλισμό που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στην τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Συμμετοχή και συνθήματα

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν, εκτός από τους λιμενεργάτες της COSCO, και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και άλλοι εργατικοί φορείς. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα υπέρ της ειρήνης, όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Οι λιμενεργάτες σας το υπογράφουν, με των λαών το αίμα τα χέρια τους δεν βάφουν», δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό. Μάλιστα, πάνω στο κοντέινερ γράφτηκε το μήνυμα «Φονιάδες, δρόμο από το λιμάνι», καταγγέλλοντας έτσι τις πολεμικές εμπλοκές που συνδέονται με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Η αντίδραση αυτή έρχεται ως μέρος ενός ευρύτερου κινήματος κατά της εμπλοκής της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς, με τους διαδηλωτές να απαιτούν την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους πολέμους. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, υπογραμμίζοντας την αντίθεση των εργαζομένων στη χρήση του λιμανιού για πολεμικούς σκοπούς. Παράλληλα, ο Μοχάμεντ Ικναΐμπι, εκπρόσωπος των Παλαιστινίων εργατών, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους λιμενεργάτες για τη συνεχή στήριξή τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Το πλοίο, μετά την έντονη αντίδραση των λιμενεργατών, αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί προς την Ιταλία, αποφεύγοντας την εκφόρτωση στο λιμάνι του Πειραιά.

The post Λιμενεργάτες στον Πειραιά εμπόδισαν φόρτωση πολεμοφοδίων για το Ισραήλ first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Χατζηδάκης: Δεν θα ισχύει για πάντα το τεκμαρτό εισόδημα στους ελεύθερους επαγγελματίες

Μαρούσι: Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο – Άρπαξαν χρήματα και τσιγάρα

Καλάβρυτα: ΚΤΕΛ με μαθητές έπεσε σε χαράδρα – Οι πρώτες πληροφορίες

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More