Θαύμα στη Σκωτία: Σώθηκαν δίδυμα που είχαν 90% πιθανότητες να πεθάνουν στον τοκετό

Μια μαμά από τη Σκωτία ευχαριστεί τα τυχερά της αστέρια αφού τα «θαυματουργά» δίδυμά της απέφυγαν το χειρότερο από μια δυνητικά θανάσιμη εμβρυϊκή επιπλοκή.

Πιο συγκεκριμένα, η Kelsea και η Willow γεννήθηκαν στις 32 εβδομάδες, αναπνέοντας μόνοι τους και κάποια στιγμή τους έδωσαν 10% πιθανότητα να ζήσουν. Μετά από ένα μήνα παραμονής στη ΜΕΘ, πήγαν σπίτι τους και πλέον μεγαλώνουν κανονικά.

Πάνω από τα μισά της εγκυμοσύνης της, η μητέρα Sally Kynoch από το Moray μεταφέρθηκε από το Μαιευτήριο του Aberdeenshire στο Τμήμα Εμβρυϊκής Ιατρικής στη Γλασκώβη, όπου της είπαν ότι τα δίδυμα κορίτσια της είχαν μια απειλητική για τη ζωή επιπλοκή.

Διαγνώστηκαν με σύνδρομο μετάγγισης δίδυμου σε στάδιο 4 (TTTS) που περιγράφει μια κατάσταση όπου δύο μωρά μοιράζονται τον ίδιο πλακούντα, κλειδώνοντάς τα σε μια λεπτή ισορροπία όπου το ένα θα μπορούσε να πεθάνει εάν δώσει περισσότερο αίμα από αυτό που λαμβάνει, και το άλλο θα μπορούσε να πεθάνει από καταπονημένη καρδιά αν λάβει πάρα πολλά.

«Αφού συζητήσαμε πιθανές επιλογές… αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με την αφαίρεση με λέιζερ για να σφραγίσουμε μερικά από τα αιμοφόρα αγγεία στον πλακούντα, έτσι ώστε και τα δύο μωρά να λαμβάνουν πιο ίση ποσότητα αίματος», είπε ο Kynoch στην Daily Record.

The post Θαύμα στη Σκωτία: Σώθηκαν δίδυμα που είχαν 90% πιθανότητες να πεθάνουν στον τοκετό first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Χατζηνάσιος για Πλέσσα: «Είχαμε κλείσει την Δευτέρα να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλια του»

Μίμης Πλέσσας: Η αρχική άρνηση και τα τραγούδια για τον Τόλη

Πανικός σε κηδεία στο Περιστέρι: Γιατί ιερέας τσακώθηκε με συγγενή

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More