Εμβάσματα τέλος: Ο νέος κανονισμός των τραπεζών που «κόβει» τις μεταφορές χρημάτων

Πλεόν στην χώρα μας υπάρχει το σύστημα IRIS το οποίο επιτρέπει συναλλαγές μεταξύ των τραπεζών οι οποίες είναι δωρεάν έως 500 ευρώ την ημέρα

Να εφαρμόσουν τον νέο κανονισμό της ΕΕ υποχρεούνται όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες και κατά συνέπεια και οι Ελληνικές. Γεγονός που σημαίνει ότι οι παραδοσιακές μεταφορές χρήματος, όπως ήταν γνωστές στο κοινό, θα σταματήσουν.

Ο κανονισμός της ΕΕ, που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, θα τεθεί σε ισχύ από τα τέλη του χρόνου για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του κανονισμού, οι χρεώσεις που θα επιβληθούν θα πρέπει να είναι φθηνότερες από εκείνες των μη άμεσων πληρωμών.

Ήδη στην Ελλάδα έχουμε το σύστημα IRIS το οποίο επιτρέπει συναλλαγές δωρεάν έως 500 ευρώ την ημέρα.

Οι τράπεζες καλούνται μέσω του νέου κανονισμού να εφαρμόζουν και μέτρα πρόληψης και ανίχνευσης της απάτης.

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό έμβασμα, η άμεση πληρωμή εκτελείται σε δευτερόλεπτα, παρέχοντας άμεση πίστωση του ποσού, και όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα απαλλάξει τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από κόστος έως και 200 δισ. ευρώ, που είναι τα χρήματα που παραμένουν «κλειδωμένα» ημερησίως κατά τη λεγόμενη διακίνηση πληρωμών.

Πηγή

The post Εμβάσματα τέλος: Ο νέος κανονισμός των τραπεζών που «κόβει» τις μεταφορές χρημάτων first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Λουκίλα Καρρέρ: Ποια είναι η σύζυγός του Μίμη Πλέσσα – Η άγνωστη ιστορία από τη γνωριμία τους

Εργασία: Τα πτυχία με τους υψηλότερους μισθούς και τις καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές

Μίμης Πλέσσας: Οι τεράστιες επιτυχίες που «χάραξαν» την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More