Φωτιά στην Κάρπαθο: Οι φλόγες περιορίστηκαν μέσα στον ΧΥΤΑ – Δεν απειλούνται σπίτια

Η φωτιά που «ξέσπασε» στην Κάρπαθο έχει περιοριστεί μόνο στο χώρο του ΧΥΤΑ και συνεχίζονται οι ενέργειες για την πλήρη κατάσβεση.

Μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα ήταν η χθεσινή για την Κάρπαθο και ειδικότερα τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που πάλευαν μέσα στη φωτιά και τους αποπνικτικους καπνούς των σκουπιδιών.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον χώρο συλλογής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ). Η φωτιά βγήκε και εκτός του χώρου του ΧΥΤΑ, καίγοντας κυρίως χαμηλή βλάστηση σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο έναρξης.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπάθου ήταν άμεση και εχθές (20/09) μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα 30 δασοκομάντος, για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του νησιού.

Αυτήν τη στιγμή, η φωτιά έχει περιοριστεί μόνο στο χώρο του ΧΥΤΑ και συνεχίζονται οι ενέργειες για την πλήρη κατάσβεση. Πλέον, επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 5 οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο, ενώ, συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Μήνυση κατά αγνώστων για δύο φωτιές

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καρπάθου, Μιχάλης Φελλουζής, εντός των προσεχών ωρών θα υποβληθεί μήνυση κατά αγνώστων και για τα δύο διαφορετικά περιστατικά.

Ακόμη, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες, λέγοντας ότι «εφιστούμε την προσοχή σε όλους εάν παρατηρήσουν κάτι ύποπτο, να καλέσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 22450–23199 ή την Αστυνομία στο 22450–22222».

Πηγή

The post Φωτιά στην Κάρπαθο: Οι φλόγες περιορίστηκαν μέσα στον ΧΥΤΑ – Δεν απειλούνται σπίτια first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Νέες ισραηλινές επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Απίστευτα πράγματα που δεν ήξερες για το αλουμινόχαρτο

Ανέκδοτο με ξανθιά και κρουαζιέρα: Πως τους έσωσε…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More