ΗΠΑ: Ενισχύονται τα μέτρα ασφάλειας για τον Ντόναλντ Τραμπ με απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Μετά από δύο απόπειρες δολοφονίας κατά του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, αποφασίστηκε η φυλαξή του με τον ίδιο αριθμό πρακτόρων που φυλούν τον Μπάιντεν.

Μόλις … δύο απόπειρες δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χρειάστηκαν προκειμένου η Βουλή των Αντιπροσώπων της χώρας να εγκρίνει την Παρασκευή μια πρόταση νόμου με την οποία οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές θα έχουν στη διάθεσή τους τον ίδιο αριθμό πρακτόρων για την προστασία τους με τον εν ενεργεία πρόεδρο.

Το νομοσχέδιο είχε υποβληθεί τον Ιούλιο από Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια. Την Παρασκευή, πέντε ημέρες μετά τη δεύτερη απόπειρα σε βάρος του, το κείμενο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η«άμυνα» των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για την ολιγωρία τους κυρίως στην περίπτωση της πρώτης απόπειρας δολοφονίας ήταν η «έλλειψη» πόρων, την ίδια στιγμή πάντως που Ρεπουμπλικάνοι τους καταλόγιζαν κατασπαταλησή τους για την φύλαξη ακόμη και μη πολιτικών προσώπων.

Ο διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για την προστασία των πολιτικών, θα πρέπει «να εφαρμόζει τα ίδια κριτήρια για να καθορίζει τον αριθμό των αναγκαίων πρακτόρων για την προστασία των προέδρων, των αντιπροέδρων, των κυριότερων υποψηφίων για την προεδρία και την αντιπροεδρία», αναφέρεται στο κείμενο αυτό.

Προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή, το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί και από τη Γερουσία.

Πηγή

The post ΗΠΑ: Ενισχύονται τα μέτρα ασφάλειας για τον Ντόναλντ Τραμπ με απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Αϊτή: Η αστυνομία αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις συμμορίες που προμηθεύονται όπλα και πυρομαχικά

Ο σοκαριστικός λόγος που μια 48χρονη Βραζιλιάνα έκοψε το «μόριο» του συζύγου της

Μεξικό: Έντεκα πτώματα σε πόλη που γειτονεύει με τις ΗΠΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More