Εγκαταλελειμμένα κατσίκια στη Μαγνησία κινδυνεύουν από έλλειψη νερού και δηλητηρίαση – Η έκκληση της Π.Φ.Π.Ο

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) εξέδωσε επείγουσα έκκληση προς τις αρχές, καταγγέλλοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη νησίδα Τσουγκριά της Μαγνησίας. Εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα κατσίκια βρίσκονται αντιμέτωπα με τον θάνατο λόγω έλλειψης νερού και πιθανής δηλητηρίασης. Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για την ευζωία των ζώων και την ανάγκη άμεσης κρατικής παρέμβασης.

Η κατάσταση στη νησίδα Τσουγκριά της Μαγνησίας έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες, καθώς εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα κατσίκια υποφέρουν και πεθαίνουν λόγω έλλειψης νερού και πιθανολογούμενης δηλητηρίασης. Σύμφωνα με καταγγελίες της Π.Φ.Π.Ο., επισκέπτες της νησίδας εντόπισαν ζώα νεκρά ή σε πολύ άσχημη κατάσταση, με μερικά από αυτά να υποφέρουν από σπασμούς, ενδείξεις δηλητηρίασης. Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι οι δηλητηριάσεις πραγματοποιούνται σκόπιμα, προκειμένου να “καθαριστεί” η περιοχή από τα ζώα.

Η Ομοσπονδία έχει αποστείλει επιστολή στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, ζητώντας άμεσες ενέργειες. Συγκεκριμένα, ζητούν την αποστολή κλιμακίου κτηνιάτρων για την εξέταση της κατάστασης, την άσκηση διώξεων σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η δηλητηρίαση, και τη λήψη μέτρων για τη στείρωση ή μεταφορά των ζώων, ώστε να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού τους.

Η Π.Φ.Π.Ο. τονίζει την ανάγκη άμεσης εγκατάστασης ποτίστρων και δεξαμενών νερού για τα ζώα που παραμένουν στη νησίδα, καθώς οι συνθήκες είναι άθλιες και απάνθρωπες. Επιπλέον, οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο έχουν προκαλέσει ευρεία αγανάκτηση και ντροπή, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας στην προστασία των ζώων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία έχει επανειλημμένα ζητήσει βελτιώσεις στη νομοθεσία για την προστασία των ζώων, υποστηρίζοντας ότι τα προβλήματα της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς από τις υπάρχουσες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Η ευθύνη πλέον βρίσκεται στα χέρια των τοπικών και κρατικών αρχών, οι οποίες καλούνται να δράσουν άμεσα για να αποτρέψουν περαιτέρω απώλειες και να εξασφαλίσουν την ευζωία των ζώων στη νησίδα.

Ολόκληρη η επιστολή:

Απαράδεκτες εικόνες κατέγραψε και δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο, επισκέπτρια της νησίδας Τσουγκριά η οποία εντόπισε πτώματα και σκελετούς ζώων μέσα σε βαλτώδη νερόλακκο, ενώ διέσωσε ένα κατσικάκι που ήταν με σπασμούς.

Σύμφωνα με τη δημόσια μαρτυρία της είδε δυο άντρες να ραντίζουν ενώ ο χειριστής του σκάφους που κάνει διαδρομές προς τη νησίδα τους είπε ότι τα δηλητηριάζουν σκόπιμα για να μην ενοχλούν το beach bar που υπάρχει στην νησίδα, η οποία κατά τα άλλα είναι ακατοίκητη.

Ζητάμε:

– να επισκεφθεί κλιμάκιο της Κτηνιατρικής την νησίδα, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα ζώα είναι στην Τσουγκριά, σε τι κατάσταση βρίσκονται και αν πράγματι δηλητηριάζονται

– εάν διαπιστωθεί ότι τα ζώα δηλητηριάζονται να ασκηθούν διώξεις

– να δρομολογηθεί η μεταφορά τους ή άλλως η στείρωση τους ώστε να μην πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα

– σε κάθε περίπτωση να εξασφαλιστεί ότι θα έχουν πρόσβαση σε νερό με τη μεταφορά δεξαμενών και ποτιστρών και τον εφοδιασμό τους με νερό

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε άμεσα καθώς οι εικόνες αυτές είναι και απάνθρωπες αλλά και ντροπιαστικές. Επισυνάπτουμε το σχετικό δημοσίευμα, βίντεο και φωτογραφίες

The post Εγκαταλελειμμένα κατσίκια στη Μαγνησία κινδυνεύουν από έλλειψη νερού και δηλητηρίαση – Η έκκληση της Π.Φ.Π.Ο first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Τα «πηγαδάκια» του Μητσοτάκη με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη

ΗΠΑ: Ανθρώπινα λείψανα που πιστεύεται ότι είναι εκατοντάδων ετών βρέθηκαν σε όχθες λίμνης

Συνδεδεμένη ενίσχυση 2023: Ανοικτή η εφαρμογή για την καταχώρηση των ποσοτήτων

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More