Τραγωδία στη Σικελία: Η ατελείωτη αλυσίδα λαθών και τα ερωτήματα που παραμένουν

Η αναζήτηση για την τελευταία αγνοούμενη του ναυαγίου του πολυτελούς σούπερ γιοτ Bayesian στη Σικελία, τη 18χρονη Χάνα Λιντς, συνεχίζεται καθώς νέες πληροφορίες αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο το σκάφος βυθίστηκε και τα λάθη που ενδέχεται να συνέβαλαν στην τραγωδία.

Ο Τζιοβάνι Κονσταντίνο, διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας “The Italian Sea Group”, δήλωσε ότι το ναυάγιο οφείλεται σε “ατελείωτη αλυσίδα λαθών” από το πλήρωμα. Ο Κονσταντίνο υποστήριξε ότι το σκάφος ήταν κατασκευασμένο να είναι ασφαλές και ότι όλα τα προβλήματα που προέκυψαν ήταν προβλέψιμα από τα καιρικά δεδομένα, τα οποία έδειχναν την επικείμενη καταιγίδα. Παράλληλα, επικριτική ήταν η στάση του σχετικά με τις ενέργειες του πληρώματος, τονίζοντας ότι δεν έπρεπε οι επιβάτες να παραμένουν στις καμπίνες τους κατά τη διάρκεια της καταιγίδας​.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία δείχνουν ότι ένα δεύτερο σκάφος, το Sir Robert Baden Powell, κατάφερε να παραμείνει στην επιφάνεια και να βοηθήσει στη διάσωση των επιζώντων. Ο κυβερνήτης του σκάφους, Καρστεν Μπόρνερ, περιέγραψε πώς κατάφερε να αποφύγει την καταστροφή, διατηρώντας τον έλεγχο του σκάφους του και βοηθώντας στη διάσωση 15 επιζώντων​.

Ο Karsten Borner, ο κυβερνήτης αυτού του σκάφους, περιέγραψε σε δημοσιογράφους στη Σικελία πώς άναψε τη μηχανή του και έκανε ελιγμούς για να ελέγξει το σκάφος του και να αποφύγει μια σύγκρουση με το Bayesian.

Είδε το πίσω μέρος του γιοτ από πάνω και μετά το έχασε από τα μάτια του, προτού εντοπίσει μια κόκκινη φωτοβολίδα από τη σωσίβια λέμβο του Bayesian. Κατάφερε και διέσωσε τους 15 επιζώντες.

Ο Κονσταντίνο είπε ότι ο Κάτφιλντ, ένας 50χρονος Νεοζηλανδός, «Έπρεπε να είχε συγκεντρώσει όλους τους επιβάτες στο ασφαλές σημείο. Αυτό είναι το πρωτόκολλο. Κανείς δεν έπρεπε να είναι στην καμπίνα τους.

Θα έπρεπε να ανάψει τον κινητήρα, να σηκώσει την άγκυρα, να στρέψει την πλώρη στον άνεμο και να χαμηλώσει την καρίνα. Αυτό θα πρόσθετε σταθερότητα και ασφάλεια».

Η τραγωδία αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση της κατάστασης από το πλήρωμα και τον βαθμό προετοιμασίας τους για τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν απαντήσεις για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη νύχτα.

The post Τραγωδία στη Σικελία: Η ατελείωτη αλυσίδα λαθών και τα ερωτήματα που παραμένουν first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Κακοκαιρία Boris: Σε κατάσταση επιφυλακής η Πολιτική Προστασία στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης

Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Ποσειδώνος

Wall Street: Η μείωση των επιτοκίων δεν «βοήθησε» τους δείκτες – Τι προβληματίζει τους οι επενδυτές

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More