Τραγωδία στα CrossFit Games 2024: 28χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αγωνίσματος κολύμβησης

Σοκ και θλίψη έχουν προκαλέσει τα νέα που έρχονται από την πόλη του Τέξας, όπου διεξάγονται τα CrossFit Games 2024, καθώς ένας εκ των συμμετεχόντων, ο 28χρονος Λαζάρ Ντούκιτς, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος της κολύμβησης.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη λίμνη Μαρίν Κρικ, όπου οι αθλητές αγωνίζονταν σε μια απόσταση 800 μέτρων. Περίπου 100 μέτρα πριν τον τερματισμό, ο Ντούκιτς φάνηκε να δυσκολεύεται και άρχισε να πνίγεται. Ένας θεατής που παρακολουθούσε τον αγώνα προσπάθησε να επέμβει και να τον βοηθήσει, αλλά δυστυχώς, η παρέμβασή του εμποδίστηκε από έναν διασώστη που βρισκόταν πάνω σε σανίδα του paddle και πιθανώς δεν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Παρά την άμεση επέμβαση των ιατρικών υπηρεσιών, ο Ντούκιτς δεν κατάφερε να επανέλθει και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το γεγονός αυτό προκάλεσε σοκ τόσο στους διοργανωτές όσο και στους θεατές, που παρακολούθησαν την τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά τους.

Η διοργανώτρια αρχή των CrossFit Games εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Ντούκιτς, αναφέροντας ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για να ερευνήσει το περιστατικό και να παράσχει κάθε δυνατή στήριξη στην οικογένεια του αθλητή. Επιπλέον, ανακοίνωσε την αναβολή των υπόλοιπων αγωνισμάτων της ημέρας ως ένδειξη σεβασμού προς τον εκλιπόντα.

Lazar Dukic gasped for air and appeared to drown before the finish line. It’s messed up that Crossfit Games didn’t have lifeguards on jet skis. A spectator jumped in to help but was turned away by a lifeguard on a paddle board. Heartbroken. @CrossFitGames #crossfitgames pic.twitter.com/GPIAGJ9cwD

— R0WLLER (@R0WLLER) August 8, 2024

Ο θάνατος του Λαζάρ Ντούκιτς αποτελεί μια τραγική υπενθύμιση των κινδύνων που υπάρχουν σε αθλητικές διοργανώσεις, ακόμη και για τους πλέον ικανούς αθλητές. Τα θερμά συλλυπητήρια απευθύνονται στην οικογένεια, στους φίλους και στους συναθλητές του Ντούκιτς, ενώ η κοινότητα του CrossFit έχει βυθιστεί στο πένθος.

pic.twitter.com/vFO8iTK8XQ

— The CrossFit Games (@CrossFitGames) August 8, 2024

The post Τραγωδία στα CrossFit Games 2024: 28χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αγωνίσματος κολύμβησης first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Λουκίλα Καρρέρ: Ποια είναι η σύζυγός του Μίμη Πλέσσα – Η άγνωστη ιστορία από τη γνωριμία τους

Εργασία: Τα πτυχία με τους υψηλότερους μισθούς και τις καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές

Μίμης Πλέσσας: Οι τεράστιες επιτυχίες που «χάραξαν» την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More