Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται χωριά, επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Η Εύβοια αντιμετωπίζει για άλλη μια φορά μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 και συνεχίζει να καίει με ένταση. Οι κάτοικοι των Πετριών έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 στις 5:30 το πρωί με οδηγίες να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο δάσος στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, με πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα να πραγματοποιούν ρίψεις από νωρίς το πρωί. Επιπλέον, 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος, 56 οχήματα και πλήθος εθελοντών είναι παρόντες στο σημείο, προσπαθώντας να ελέγξουν τη φωτιά. Ένα μεγάλο μέτωπο πολλών χιλιομέτρων κινείται απειλητικά πάνω από το χωριό Κριέζα, πλησιάζοντας επικίνδυνα τα σπίτια.

Ο δρόμος από Κριέζα προς Πετριές είναι κλειστός, με την αστυνομία να απαγορεύει τη διέλευση των οχημάτων λόγω της συνεχιζόμενης πυρκαγιάς.

Μηνύματα από το 112 συνεχώς ενημερώνουν τους κατοίκους για την κατάσταση και τους καλούν να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες περιοχές. Είκοσι λεπτά μετά τη μία τα ξημερώματα, το 112 κάλεσε τους κατοίκους στο Κλιμάκι και τη Λιανή Άμμο να απομακρυνθούν προς τα Κριεζά.

Νωρίτερα, είχαν σταλεί μηνύματα από το 112 για τις εξής περιοχές:

  • Στις 15:28, εκδόθηκε ειδοποίηση για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή Πετριές Ευβοίας.
  • Από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος.
  • Από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια.
  • Στις 15:53, για απομάκρυνση από Πετριές προς Αγίους Αποστόλους.
  • Στις 17:06, από Κριεζά προς Βέλος.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς που δυσκολεύει πολύ τις πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκεται «εσωτερικά του τριγώνου των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Αλώνια», όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Χτες, στο σημείο της πυρκαγιάς μετέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος δήλωσε: «Ήταν και είναι μια δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο με χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και εξαπλώθηκε γρήγορα. Αυτό μας ανάγκασε να φέρουμε επιπρόσθετες δυνάμεις, και επίγειες και εναέριες. Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας πετούσαν πάνω 24 – 25 εναέρια μέσα.»

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον έλεγχο και την κατάσβεση της φωτιάς. Οι κάτοικοι καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών και να απομακρύνονται από τις επικίνδυνες περιοχές για την ασφάλειά τους.

The post Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται χωριά, επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Συνελήφθη Μπαγκλαντεσιανός για θωπεία ενός 10χρονου κοριτσιού – Τον «τσάκωσε» η μητέρα της

Γιάννος Παπαντωνίου: Αθώος για ξέπλυμα για την υπόθεση των φρεγατών

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Αρθουρ Μίλλερ στο θέατρο Αλκυονίς

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More