Μεξικό: Συνελήφθησαν ο γιος του «Ελ Τσάπο» και ο «Ελ Μάγιο», βαρόνοι του πιο ισχυρού καρτέλ

Οι Αρχές του Τέξας κατάφεραν σημαντικό πλήγμα στο πιο ισχυρό καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, συλλαμβάνοντας δύο εκ των ηγετών του. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, πρόκειται για τους Ισμαήλ Σαμπάδα Γκαρσία, γνωστός ως «Ελ Μάγιο», συνιδρυτή του καρτέλ, και Χοακίν Γκουσμάν Λόπες, γιο του διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν Γκουσμάν Λοέρα, ή «Ελ Τσάπο». Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν πολλές κατηγορίες για τον ρόλο τους στις δραστηριότητες της συμμορίας, ιδίως για την παραγωγή και διακίνηση φαιντανύλης, ενός εξαιρετικά θανατηφόρου οπιοειδούς.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο Ελ Πάσο του Τέξας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Μέρικ Γκάρλαντ. Ο Χοακίν Γκουσμάν Λόπες είναι ένας από τους λεγόμενους «τσαπίτος», τους γιους του «Ελ Τσάπο», που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε αμερικανική φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Η φαιντανύλη είναι ιδιαίτερα θανατηφόρα και αποτελεί την κυριότερη αιτία θανάτου των Αμερικανών ηλικίας 18-45 ετών, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

The post Μεξικό: Συνελήφθησαν ο γιος του «Ελ Τσάπο» και ο «Ελ Μάγιο», βαρόνοι του πιο ισχυρού καρτέλ first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Χατζηδάκης: Δεν θα ισχύει για πάντα το τεκμαρτό εισόδημα στους ελεύθερους επαγγελματίες

Μαρούσι: Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο – Άρπαξαν χρήματα και τσιγάρα

Καλάβρυτα: ΚΤΕΛ με μαθητές έπεσε σε χαράδρα – Οι πρώτες πληροφορίες

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More