Παρακολουθήσεις: Υπομνήματα κατέθεσαν 4 ύποπτοι – Πότε αναμένεται το πόρισμα Ζήση

Ο κ. Ζήσης μελετά τα υπομνήματα αλλά και τα ευρήματα από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία της ΕΥΠ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Τέσσερα πρόσωπα συνολικά έχουν κληθεί ως ύποπτα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έχει ήδη στα χέρια του τα υπομνήματα παροχής εξηγήσεων των 4 προσώπων, επιχειρηματιών που εμφανίζονται να μετείχαν στις εταιρείες που έχουν αναφερθεί ως εμπλεκόμενες στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Ο κ. Ζήσης μελετά τα υπομνήματα αλλά και τα ευρήματα που συνέλεξε από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε στα γραφεία της ΕΥΠ, προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τα επόμενα βήματα της έρευνας, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διεύρυνσης της λίστας των υπόπτων.

Μέχρι σήμερα πάντως, έχουν ληφθεί καταθέσεις από δεκάδες μάρτυρες, ανάμεσα τους στενός συνεργάτης του Μεγάρου Μαξίμου που απομακρύνθηκε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η εισαγγελέας που διετέλεσε υπεύθυνη για την ΕΥΠ κατά τον κρίσιμο χρόνο των καταγγελιών, αλλά και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, που επίσης υπηρετούσε κατά το κρίσιμο για τις υποκλοπές διάστημα ως επικεφαλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα του κ. Ζήση δεν αναμένεται πριν το νέο δικαστικό έτος, ενώ θα παραδοθεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της οποίας αναβαθμίστηκε η έρευνα και ανατέθηκε σε Αρεοπαγίτη αντεισαγγελέα.

Πηγή

The post Παρακολουθήσεις: Υπομνήματα κατέθεσαν 4 ύποπτοι – Πότε αναμένεται το πόρισμα Ζήση first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Πλοίο που είχε εξαφανιστεί το 1925 στο Τρίγωνο των Βερμούδων κάνει την επανεμφάνισή του 90 χρόνια μετά; (photos, vid)

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά στο νησί

Χαμάς για βομβαρδισμό Βηρυτού: Μία κλιμάκωση» των «εγκλημάτων» του Ισραήλ στον Λίβανο

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More