Παναγιώτης Στάθης: Ο επαγγελματίας εκτελεστής του, οι πρόβες πριν την δολοφονία και η μεταβολή στη συμπεριφορά του θύματος

Η δολοφονία του  54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, συνεχίζει να συγκλονίζει την κοινή γνώμη, καθώς οι αρχές συγκεντρώνουν νέα στοιχεία που αναδεικνύουν τον επαγγελματικό χαρακτήρα της εν ψυχρώ εκτέλεσης.

Της: Έπη Τρίμη

Ο δράστης φαίνεται να είχε κάνει πρόβες πριν την δολοφονία και γνώριζε καλά τον χώρο. Το μηχανάκι του δράστη εντοπίστηκε στις κάμερες με πλαστές πινακίδες, επιβεβαιώνοντας την προετοιμασία και τον σχεδιασμό της εγκληματικής ενέργειας​​​​.

Οι αρχές εστιάζουν τώρα στις επαγγελματικές δραστηριότητες του Στάθη στη Μύκονο, όπου ήταν ένας από τους πιο γνωστούς τοπογράφους. Ο ίδιος είχε συμμετάσχει σε μεγάλες πολεοδομικές δουλειές στο νησί και είχε αποκτήσει σημαντικά ακίνητα. Οι ανακριτές εξετάζουν συναλλαγές και συνεργασίες του τόσο στη Μύκονο όσο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, καθώς και στην Ρουμανία, προσπαθώντας να εντοπίσουν πιθανούς ηθικούς αυτουργούς​​.

Το θύμα ήταν συνιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας και είχε επεκταθεί σε δραστηριότητες όπως αλλαγές χρήσης γης και real estate, τομείς που συνδέονται με οργανωμένο έγκλημα στα νησιά.

Οι αρχές εξετάζουν αν η δολοφονία συνδέεται με τη μαφία της Μυκόνου, ελέγχοντας φακέλους και υποθέσεις που αφορούν αλλαγές χρήσης γης και αγοραπωλησίες. Αναζητούν βίντεο από την περιοχή για να εντοπίσουν τους δράστες, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι η μαφιόζικη επίθεση ίσως σχετίζεται με τις δραστηριότητες του θύματος στη Μύκονο.

Η μεταβολή στη συμπεριφορά του θύματος τα τελευταία χρόνια, που συνδέεται με τη δραστηριότητά του στο real estate και τις στενές σχέσεις με εργολάβους, εξετάζεται ως πιθανό κίνητρο για τη δολοφονία. Οι έρευνες θα επεκταθούν και στα άλλα νησιά όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά, αναζητώντας στοιχεία που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο Παναγιώτης Στάθης είχε επίσης δεχθεί επιθέσεις στο παρελθόν, γεγονός που εντείνει την ανάγκη για διερεύνηση των παλαιότερων περιστατικών. Είχε υποβάλει μήνυση για ξυλοδαρμό το 2021, ενώ είχε πέσει θύμα επιθέσεων δύο ακόμη φορές χωρίς να προβεί σε καταγγελία. Αυτές οι επιθέσεις αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την αστυνομική έρευνα​​.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση δείχνουν ότι οι αστυνομικές αρχές ερευνούν όλες τις πιθανές κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών σχέσεων και πιθανών συγκρούσεων του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη.

Πώς έγινε η εκτέλεση στο Ψυχικό

Η εκτέλεση του άνδρα πραγματοποιήθηκε με ψυχραιμία και σχεδιασμό από τον δράστη, ο οποίος χρησιμοποίησε δύο γεμιστήρες για να ολοκληρώσει την επίθεση. Ο δράστης, φορώντας λευκό κράνος και οδηγώντας μοτοσικλέτα με πλαστές πινακίδες, φάνηκε να παρακολουθεί το θύμα από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης είχε στήσει καρτέρι στο θύμα και τον ακολούθησε μέχρι το σημείο όπου δολοφονήθηκε, έξω από την εταιρεία που συνεργαζόταν το θύμα. Αυτό το γεγονός αποκλείει το ενδεχόμενο να σκότωσε λάθος άνθρωπο, παρ’ ότι αρχικά υπήρξε ανησυχία, καθώς το όχημα ανήκει στον συνέταιρο του θύματος.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει στη διάθεσή της υλικό από κάμερα που καταγράφει τη στιγμή της δολοφονίας, γεγονός που προσφέρει σημαντικά στοιχεία για την πορεία της έρευνας. Υπάρχει έντονη ανησυχία στις Αρχές, καθώς ο εκτελεστής φαίνεται να ήταν εξαιρετικά προετοιμασμένος και ατάραχος, διαπράττοντας την εν ψυχρώ δολοφονία σε μια περιοχή με πολύ κόσμο και σημαντική αστυνομική παρουσία, κοντά στο Πεντάγωνο.

Το προφίλ του εκτελεστή του Παναγιώτη Στάθη

Ο φυσικός αυτουργός δεν αποκλείεται να είναι εισαγόμενος εκτελεστής, ο οποίος παραπέμπει σε επαγγελματία που το έχει διαπράξει πολλές φορές.

The post Παναγιώτης Στάθης: Ο επαγγελματίας εκτελεστής του, οι πρόβες πριν την δολοφονία και η μεταβολή στη συμπεριφορά του θύματος first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ διορίζει το νέο υπουργικό συμβούλιο – Τα πρόσωπα στις θέσεις «κλειδιά»

Τοποθέτησαν βόμβα σε beach bar στη Στούπα Μεσσηνίας – Ανάστατοι οι κάτοικοι μετά την έκρηξη

«Δυο γυναίκες χορεύουν»: Η Κατιάνα Μπαλανίκα και η Ιωάννα Ασημακοπούλου στο θέατρο Διάνα το Νοέμβριο

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More