Καθησυχαστικός ο Άκης Τσελέντης για τους δύο σεισμούς στην Κρήτη: «Κανένας λόγος ανησυχίας»

Σεισμός Τώρα: Το σχόλιο του Άκη Τσελέντη για τους δύο σεισμούς των 4,6 και 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης σε υποθαλάσσια περιοχή νότια του Ηρακλείου.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ, με διαφορά λιγότερο από μια ώρα από την προηγούμενη που ήταν 4,5 Ρίχτερ, σημειώθηκε 22:34 σε υποθαλάσσιο χώρο νότια του Ηρακλείου Κρήτης.

Συγκεκριμένα το επίκεντρο του δεύτερου σεισμού τοποθετείται 59,32 χλμ. νότια του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος στα 6,8 χλμ.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση, έγινε αισθητή κυρίως στα νότια παράλια.

«Κανένας λόγος ανησυχίας»

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, τοποθετήθηκε για τους σεισμούς που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, κοντά στις νότιες ακτές της Κρήτης.

Στην ανάρτησή του ο κ. Τσελέντης αναφέρει πως «υπάρχουν δυο περιοχές Β και Ν της Κρήτης που μας έδωσαν σήμερα λίγους μικρούς σεισμούς με τους μεγαλύτερους 4,5R και 4,6R Νότια. Δεν βλέπω λόγο ανησυχίας για τους κατοίκους του Ηρακλείου που έγιναν πολύ αισθητοί. Απλώς να εφαρμόζουν τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης

Όσοι κολυμπούν στις Ν παραλίες αν δουν κάποια απόσυρση των υδάτων ας απομακρυνθούν από την ακτή».

Δείτε τη σεισμική ακολουθία, όπως την κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στο Σίβα του Ηρακλείου Κρήτης.

Πηγή

The post Καθησυχαστικός ο Άκης Τσελέντης για τους δύο σεισμούς στην Κρήτη: «Κανένας λόγος ανησυχίας» first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Πάρος: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων

ΑΣΕΠ: 10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στα σχολεία

Επίδομα Παιδιού: Λήγει η προθεσμία για τα δικαιολογητικά – Πότε ξεκινούν οι επόμενες αιτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More