Φυσικοί τρόποι που καταπολεμούν το άγχος

Αντίθετα με το τι προβάλλεται στα social media στην εποχή μας, η αλήθεια είναι πως κανένας δεν είναι πάντα χαρούμενος. Όλοι κάποια στιγμή στην ζωή μας αντιμετωπίζουμε άγχος και στρες που καταβάλλουν την καθημερινότητά μας.

Αλλά΄δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Μπορείς με φυσικούς τρόπους που θα δούμε σήμερα να βοηθήσεις τον εαυτό σου να νιώσει καλύτερα και να αποβάλλει το άγχος γιατί σε όλες μας αξίζει να νιώθουμε χαρούμενες και ήρεμες.

Τι είναι το άγχος;

Το άγχος σχετίζεται με την αντίδραση στο στρες, η οποία μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ωφέλιμη και χρήσιμη. Σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι τον κίνδυνο, σε παρακινεί να μείνεις οργανωμένη και προετοιμασμένη και σε βοηθά να υπολογίζεις τους κινδύνους.

Παρόλα αυτό, όταν το στρες γίνεται επίμονο και επαναλαμβανόμενο μπορεί να κυριεύσει την ζωή σου.

Πώς θα το καταπολεμήσεις όμως φυσικά πριν να είναι αργά;

1. Παραμένοντας δραστήρια

Μία μελέτη του 2021 διαπίστωσε ότι άνθρωποι οι οποίοι έχουν έναν φυσικά δραστήριο τρόπο ζωής έχουν περίπου 60% μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν συμπτώματα άγχους.

Η συχνή άσκηση αποσπά την προσοχή σου από σκέψεις που μπορεί να αυξήσουν το άγχος σου. Η αύξηση του καρδιακού ρυθμού σου επίσης προκαλεί αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου που βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους.

Και εάν είσαι από εμάς που δεν βρίσκουν χρόνο μέσα στην ημέρα τους για πολύωρες προπονήσεις, ξεκίνα σιγά σιγά με μικρές αλλαγές. Αντί για το ασανσέρ, χρησιμοποίησε τις σκάλες, αντί να πάρεις το αμάξι σου πήγαινε στο σουπερμάρκετ με τα πόδια ή βρες λίγο χρόνο για να βγεις έξω και να περπατήσεις το πρωί.

2. Περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην ρύθμιση της διάθεσης σου. Η παρέμβαση αυτή μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία η οποία εκδηλώνεται με το άγχος.

Έτσι, προσπάθησε να πίνεις όσο λιγότερο αλκοόλ μπορείς. Ένα κοκτέιλ όταν θα βγεις στην βόλτα σου κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σου δημιουργήσει άγχος απλά προσπάθησε να μην το παρακάνεις ή να χρησιμοποιείς το αλκοόλ σαν αγχολυτικό γιατί θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

3. Σταμάτα το κάπνισμα

Άλλος ένας κίνδυνος που πρέπει να προσθέσουν στην λίστα τους οι καπνιστές: το άγχος. Έρευνες έχουν δείξει πως το κάπνισμα επιδεινώνει τα συμπτώματα άγχους ενώ από την άλλη η διακοπή του καπνίσματος τα βελτιώνει σημαντικά.

Εάν λοιπόν είσαι ακόμα καπνίστρια, τότε σκέψου σημαντικά να το κόψεις. Θα είναι σίγουρα δύσκολο στην αρχή αλλά δεν μπορείς να ζήσεις μία ζωή χαρούμενη και χωρίς άγχος εάν πρώτα δεν είσαι υγιής.

4. Ύπνος, ύπνος και πάλι ύπνος

Πολλές από εμάς το γνωρίζουμε, λίγες όμως το εφαρμόζουμε αλλά οι επιστήμονες συνιστούν τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου την ημέρα. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει μάλιστα ότι ειδικά οι γυναίκες χρειάζονται 9-10 ώρες ύπνου.

Η αλήθεια είναι όμως ότι η πλειονότητα των ενηλίκων κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα, κάτι το οποίο μπορεί δυστυχώς να έχει επιπτώσεις και στο πόσο αγχώδης είσαι.

Ξέρω ότι ένας καλός ύπνος είναι για πολλές πολυτέλεια, ειδικά εάν έχεις παιδιά και υποχρεώσεις. Αυτό που θα σε βοηθήσει όμως να κοιμάσαι όσο χρειάζεσαι είναι η ώρα που πέφτεις για ύπνο.

Καθόρισε μία ώρα που θέλεις να κοιμηθείς και ξάπλωσε. Κλείσε την τηλεόραση και το κινητό σου αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σου αποσπά την προσοχή.

Θα δεις ότι με το να αποκλείεις τους περισπασμούς και να μείνεις πιστή στο πρόγραμμα σου θα καταφέρεις να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου σύντομα.

The post Φυσικοί τρόποι που καταπολεμούν το άγχος first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Οι μεγαλύτερες τάσεις στα νύχια αυτό το καλοκαίρι

4 Μαγιό Zara που πρέπει να αποκτήσεις φέτος το καλοκαίρι

Τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου του 2024

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More