Folli Follie: Δεσμευμένα τα περιουσιακά στοιχεία των Κουτσολιούτσων

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να μην αποδεσμεύσει την κινητή και ακίνητη περιουσία της οικογένειας Κουτσολιούτσου και της εταιρείας Folli Follie, παρά το αίτημα της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας. Η απόφαση αυτή έχει στόχο τη διασφάλιση της αποζημίωσης των παθόντων από την υπόθεση, στους οποίους περιλαμβάνονται μικρομέτοχοι, ο ΕΦΚΑ, η Alfa Bank και το υπερταμείο.

Η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie αιτήθηκε την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Κουτσολιούτσου, υποστηρίζοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της εταιρείας. Ωστόσο, η υπεράσπιση αντέδρασε σθεναρά, τονίζοντας ότι τα περιουσιακά στοιχεία αποτελούν προϊόντα παράνομης δραστηριότητας και πρέπει να παραμείνουν δεσμευμένα για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Ο συνήγορος της οικογένειας, Νίκος Κωνσταντόπουλος, δήλωσε: «Η προσωρινή διοίκηση υπό το πρόσχημα της εξυγίανσης θέλει να ξεπουλήσει περιουσιακά στοιχεία για να ενθυλακώσουν κάποιοι το τίμημα. Τα ακίνητα είναι δεσμευμένα ως προϊόντα ξεπλύματος μαύρου χρήματος και δεν μπορούν να αποδοθούν.»

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξης και θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς θεωρείται ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων αν αφεθεί ελεύθερος. Ο ιδρυτής της εταιρείας καταδικάστηκε σε 17 χρόνια κάθειρξης και η σύζυγός του σε 10 χρόνια κάθειρξης, ποινές που θα εκτίσουν κατ’ οίκον λόγω ηλικίας. Ο συνεργάτης της οικογένειας στην Ασία καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης και παραμένει φυγόδικος.

Μία συνεργάτης των κατηγορουμένων, που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης, έλαβε ανασταλτικό στην έφεση με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και καταβολής εγγυοδοσίας δέκα χιλιάδων ευρώ.

The post Folli Follie: Δεσμευμένα τα περιουσιακά στοιχεία των Κουτσολιούτσων first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Ποιος είναι ο 69χρονος καρδιοχειρουργός Μασούτ Πεζεσκιάν που εξελέγη νέος πρόεδρος του Ιράν

Πώς να τον διώξεις ευγενικά από το σπίτι σου

Ξεπερνάς κάποιον όταν δε μιλάς πια για αυτόν

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More