Υπόθεση FOLLI FOLLIE: Σήμερα η ανακοίνωση των ποινών

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ολοκλήρωσε μία από τις πιο σημαντικές δικαστικές υποθέσεις των τελευταίων χρόνων, κρίνοντας ένοχους τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και στενούς συνεργάτες τους για την υπόθεση της Folli Follie. Η απόφαση έφερε στην επιφάνεια τις εκτεταμένες πρακτικές απάτης και παραπλάνησης που ακολουθήθηκαν από την εταιρεία​​​​.

Κατηγορίες και καταδίκες

Το δικαστήριο απήγγειλε τις εξής κατηγορίες και καταδίκες:

  • Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Καταδικάστηκε για απάτη, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, χειραγώγηση αγοράς, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.
  • Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό για άρση των συνεπειών των πράξεών του μέσω της επιστροφής χρημάτων.
  • Καίτη Κουτσολιούτσου: Καταδικάστηκε για συνέργεια στην απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος​​​​.

Ποινές και ελαφρυντικά

Στους πέντε καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος έλαβε επιπλέον το ελαφρυντικό της άρσης των συνεπειών των πράξεών του μέσω της επιστροφής χρημάτων​​​​.

Το χρονικό

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκαν σημαντικές παρατυπίες στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων πλαστών ισολογισμών και παραποιημένων τραπεζικών καταστάσεων. Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν πλασματικές πωλήσεις και ψεύτικα οικονομικά στοιχεία για να εξαπατήσουν επενδυτές και να εξασφαλίσουν μεγάλα δάνεια από τράπεζες. Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, η συνολική ζημία ανέρχεται σε περισσότερα από 413 εκατομμύρια ευρώ​​​​.

The post Υπόθεση FOLLI FOLLIE: Σήμερα η ανακοίνωση των ποινών first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Η πολιτική δύση του Λευτέρη Αυγενάκη – Το «ένοχο» παρελθόν ανάρμοστων συμπεριφορών του

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το “επιτελικό κράτος” είναι μια κλειστή ομάδα εξουσίας»

Δεν χρειάζομαι κανέναν για να είμαι καλά. Μονάχα εμένα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More