Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανοίξει την πλατφόρμα για τις αιτήσεις του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, παρέχοντας ένα σημαντικό οικονομικό βοήθημα στους προπτυχιακούς φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές ή γονείς τους πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε απευθείας μέσω της ειδικής σελίδας stegastiko.minedu.gov.gr είτε μέσω του gov.gr στην κατηγορία “Εκπαίδευση” και υποκατηγορία “Πανεπιστήμια και φοίτηση” μέχρι και την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024.

Απαιτούμενα Στοιχεία για την Αίτηση:

  1. Ακαδημαϊκή Ταυτότητα και ΑΜΚΑ του φοιτητή
  2. Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του φοιτητή και του γονέα, αν είναι ο γονέας ο δικαιούχος, ή μόνο του φοιτητή αν είναι αυτοεξαρτώμενος.
  3. Αριθμός ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου
  4. ΙΒΑΝ, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΔΟΥ, και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, e-mail).

Επιπρόσθετα, για φοιτητές που συγκατοικούν με άλλους φοιτητές, απαιτούνται τα ίδια στοιχεία για κάθε συγκατοικούντα.

Κριτήρια Επιλεξιμότητας: Οι φοιτητές πρέπει να είναι υπήκοοι της Ελλάδας ή άλλου κράτους μέλους της ΕΕ, να διαθέτουν έγκυρη ακαδημαϊκή ταυτότητα και ΑΦΜ. Επίσης, είναι απαραίτητο να έχει υποβληθεί η φορολογική δήλωση για το έτος 2023.

Η διαδικασία αυτή στοχεύει να υποστηρίξει οικονομικά τους φοιτητές που έχουν ανάγκη και να διευκολύνει τη φοίτηση μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, ενισχύοντας την ισότητα στην πρόσβαση στην υψηλότερη εκπαίδευση.

The post Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Γάζα: Μάχες και βομβαρδισμοί – Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκτοπίζονται ξανά

Η επικοινωνία και το μικροκλίμα της συντροφικής σχέσης

Ουκρανία: Επτά άμαχοι νεκροί σε ρωσικά πλήγματα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More