Γιώργος Καραϊβάζ: Ξεκινά η εκδίκαση της δολοφονίας του  – Πήραν εκατομμύρια για να τον σκοτώσουν

Αύριο, Τετάρτη 26 Ιουνίου, ξεκινάει η πολυαναμενόμενη εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μια υπόθεση που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία. Οι αρχές ευελπιστούν ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη των εντολέων της δολοφονίας.

Τραπεζικοί λογαριασμοί των εκτελεστών

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η άρση του τραπεζικού απορρήτου των δύο αδελφών, που βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι για τη συμμετοχή τους στην εκτέλεση του δημοσιογράφου, αποκάλυψε υπέρογκες καταθέσεις στους λογαριασμούς τους. Οι καταθέσεις αυτές, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τις νόμιμες δραστηριότητές τους, εκτιμώνται από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ασφάλειας ως η αμοιβή για την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι αρχές ανακάλυψαν ότι τα χρήματα προήλθαν από μια εταιρεία με έδρα στο εξωτερικό και έχουν ήδη ζητήσει δικαστική συνδρομή για να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί αποστολείς των χρημάτων.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, δολοφονήθηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του. Επιστρέφοντας από την εργασία του, δέχθηκε πολλαπλούς πυροβολισμούς από δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Η δολοφονία του χαρακτηρίστηκε ως επαγγελματική εκτέλεση, με τις αρχές να εκτιμούν ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο πίσω από το έγκλημα.

Ο δικηγόρος Αντώνης Ξυλουργίδης, που εκπροσωπεί την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε: «Είναι ντροπή στη μνήμη του Γιώργου, να θεωρείται η δολοφονία του ως εργατικό ατύχημα». Υπογράμμισε επίσης ότι το τμήμα ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. έκανε υποδειγματική δουλειά και αποκάλυψε ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλητικά μηνύματα.

Προσδοκίες από την εκδίκαση

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ρίξει φως στις λεπτομέρειες της δολοφονίας και να αποκαλύψει τους εντολείς της εκτέλεσης. Οι αρχές πιστεύουν ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών καταθέσεων, θα βοηθήσουν στην απόδοση δικαιοσύνης για τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Η δικαστική διαδικασία θα ξεκινήσει αύριο το πρωί και θα παρακολουθείται στενά από τα μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη, καθώς η υπόθεση έχει ευρύτερες επιπτώσεις για την ελευθερία του Τύπου και την ασφάλεια των δημοσιογράφων στην Ελλάδα.

The post Γιώργος Καραϊβάζ: Ξεκινά η εκδίκαση της δολοφονίας του  – Πήραν εκατομμύρια για να τον σκοτώσουν first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

ΗΠΑ: Δεκάδες δελφίνια πέθαναν επειδή παγιδεύτηκαν σε αβαθή

Κίνηση τώρα: Κλειστή η έξοδος της Αγίας Άννης – Στο κόκκινο η άνοδος του Κηφισού

Συνταξιούχοι: Πόσοι και ποιοι δικαιούνται το επίδομα από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More