Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Μεγάλες φωτιές σε Αχαΐα, Αργολίδα και Ηλεία – Νεκρός 55χρονος στην Μυρτιά, μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Σε κατάσταση συναγερμού είναι σήμερα (21/06) όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με επικίνδυνες φωτιές να είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας

Μόνο τις τελευταίες ώρες, εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές, όπως ενημέρωσε νωρίτερα σε επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας

Με εντολή της 6ης ΥΠΕ έχουν τεθεί σε επιφυλακή ανεξαρτήτως των εφημεριών τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Χανάκια Ηλείας βρίσκεται σε πλήρης εξέλιξη με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση να χαρακτηρίζει τη φωτιά «ανεξέλεγκτη» μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κοροβέσης σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στο Αλποχώρι και σημείωσε ότι η μεγάλη ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση την παραλία του Αγίου Ηλία καθώς στην περιοχή υπάρχει πυκνό δάσος αλλά και πολλές κατοικίες.

Καλύτερη είναι η εικόνα στη φωτιά που ξέσπασε στις τρεις το μεσημέρι στο Νεοχώρι Οιχαλίας στη Μεσσηνία, κοντά στον Μελιγαλά. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και τρία αεροσκάφη και φαίνεται ότι η πυρκαγιά οριοθετήθηκε μετά τις συνεχείς ρίψεις.

Από τις πυροσβεστικές δυνάμεις γίνεται προσπάθεια η φωτιά να μην κατευθυνθεί προς την αρχαία Μεσσήνη.

Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα δίνουν οι πυροσβέστες στη Λάρισα

Τρία είναι τα ενεργά μέτωπα στη Λάρισα, στα οποία οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στην Αμφιθέα Λάρισας , όπου είχε εκδοθεί νωρίς το απόγευμα και μήνυμα από το 112, βρίσκονται 7 υδροφόρα οχήματα με 3 βοηθητικά και ένα πεζοπόρο τμήμα και έχουν θέσει τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Το δεύτερο μέτωπο εντοπίζεται στον δρόμο Λάρισας – Τυρνάβου, στο ύψος της κλινικής Άγιος Νικήτας, όπου επιχειρούν τρία οχήματα.

Το τελευταίο πύρινο μέτωπο εντοπίζεται στον οικισμό του Κάστρου με το Λουτρό έξω από τη Λάρισα και καίει χαμηλή βλάστηση σε λόφο, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στον τόπο του συμβάντος επιχειρούν 9 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής με 4 βοηθητικά οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνδράμει και ελικόπτερο από αέρος, το οποίο προηγουμένως επιχείρησε και στα μέτωπα της Αμφιθέας και του Τυρνάβου πραγματοποιώντας ρίψεις από αέρος.

Ηλεία: Η φωτιά απειλεί 4 χωριά

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και ο δήμαρχος Πύργου, Ευστάθιος Καννής, ο οποίος είπε «είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Κινδυνεύουν 4 χωριά, εκ των οποίων η Μυρτιά, τα Χανάκια και το Αλποχώρι, περισσότερο. Όσον αφορά τον νεκρό 55χρονο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ιδιωτικό μέσο. Από την επικοινωνία που είχα με τον διοικητή του νοσοκομείου η πρώτη ενδείξεις είναι πως πέθανε από αναρρόφηση τροφής».

Φωτιά στην Αχαΐα: «Έχουν εκκενωθεί περίπου 10 οικισμοί – Κάηκαν σπίτια»

Ο δήμαρχος Ερυμάνθου, κ. Θοδωρής Μπαρής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για μία πολύ δύσκολη μέρα. «Η φωτιά στην Αχαΐα επεκτάθηκε γρήγορα σε ένα τεράστιο μέτωπο 15 χλμ. Εξακολουθεί να είναι σε ένταση, έχουν εκκενωθεί περίπου 10 οικισμοί. Έχουν καεί σπίτια».

«Ελπίδα αισιοδοξίας» για την φωτιά στο Κρανίδι

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως «υπάρχει μία ελπίδα αισιοδοξίας όσον αφορά το Κρανίδι, γιατί πλέον περιορίστηκε η φωτιά. Δεν κάηκαν σπίτια, αλλά κάποιες αυλές».

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στη μεγάλη φωτιά, που μαίνεται αυτή την ώρα στην Ηλεία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Νεκρός ένας 55χρονος

Ένας 55χρονος άνδρας έχασε την ζωή του στην Ηλεία, όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά από το απόγευμα της Παρασκευής (21/6).

Ο 55χρονος βρισκόταν στο χωριό Μυρτιά και έσπευσε να βοηθήσει στο έργο της κατάσβεσης, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρουν οι γιατροί, μόλις είχε καταναλώσει φαγητό κι έτσι έπαθε αναρρόφηση.

Υπενθυμίζεται ότι είχε δοθεί εντολή εκκένωσης από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, μέσω των ΜΜΕ, στους πολίτες που βρίσκονται στην Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας να μετακινηθούν προς Πύργο.

Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή εκκένωσης ακόμη δύο περιοχών. «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

The post Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Μεγάλες φωτιές σε Αχαΐα, Αργολίδα και Ηλεία – Νεκρός 55χρονος στην Μυρτιά, μπαράζ μηνυμάτων από το 112 first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Πακιστάν: Νεκροί και τραυματίες από πτώση πούλμαν σε χαράδρα

Κιρ Στάρμερ: Ευχαριστεί όσους ψήφισαν τους Εργατικούς για την εμπιστοσύνη τους

Βρετανία: Θρίαμβος των Εργατικών μετά από 14 χρόνια – Ο Σούνακ φεύγει, ο Στάρμερ έρχεται

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More