Υποκλινόμαστε – Ακτινολόγος μπήκε με εγκαταλελειμμένο βρέφος στην αξονική τομογραφία: «Θεώρησα σωστό να το κάνουμε μαζί»

Η συγκινητική πράξη της ακτινολόγου Ευτέρπης Κωνστανταρογιάννη της «Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» προκάλεσε έντονα συναισθήματα σε όλη την Ελλάδα. Η κα Κωνστανταρογιάννη αποφάσισε να μπει στην αξονική τομογραφία μαζί με ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος, το οποίο δεν είχε συνοδό για να το ακινητοποιήσει.

Η ενσυναίσθηση και η αφοσίωση της ακτινολόγου

Σε μια συγκινητική ανάρτηση, η κα Κωνστανταρογιάννη εξήγησε ότι δεν μπορούσε να αφήσει το βρέφος να υποβληθεί σε μια αποτυχημένη εξέταση και αποφάσισε να πάρει την ακτινοβολία μαζί με αυτό. «Δεν είχε συνοδό για να το ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα από ενσυναίσθηση να το αφήσω με μια αποτυχημένη εξέταση στην αξονική τομογραφία. Θεώρησα σωστό (τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη) να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε και η μητέρα του, αν δεν το είχε εγκαταλείψει», ανέφερε.

Η απρόσμενη ανταπόκριση

Η ανάρτηση της κας Κωνστανταρογιάννη είχε απρόσμενο αντίκτυπο και συγκίνησε πολλούς. Η ίδια δηλώνει ότι αυτό αποτελεί μέρος της καθημερινότητας για εκείνη και τους συναδέλφους της. «Εγώ έκανα μια ανάρτηση που δεν περίμενα πως θα έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο γιατί αποτελεί καθημερινότητα όλων μας, πρώτα των συναδέλφων μου».

Η συμβολή της Μαρίνας Βαρδινογιάννη

Η κα Κωνστανταρογιάννη αναφέρθηκε επίσης στην τεράστια συμβολή της αείμνηστης Μαρίνας Βαρδινογιάννη, η οποία προσέφερε καθημερινά και βοήθησε σημαντικά στην έρευνα για τον καρκίνο. «Είναι τιμή μου που εργάζομαι εκεί, δεν νιώθω ότι δουλεύω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση του βρέφους

Σχετικά με το βρέφος, η κα Κωνστανταρογιάννη αναφέρει ότι η υγεία του εξελίσσεται καλά. «Δεν ένιωσα πως έκανα κάτι διαφορετικό, το κάνουμε κάθε μέρα. Μπορεί να έρθει μια μητέρα έγκυος που δεν μπορεί να μπει μέσα, θα το κρατήσω το παιδί, και οι συνεργάτες μου και εγώ».

Το μήνυμα της ακτινολόγου

Στην ανάρτησή της, η κα Κωνστανταρογιάννη τόνισε τη σημασία της αγάπης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο. «Όταν δουλεύεις μέσα στον πόνο, όλα τα άλλα προβλήματα σου φαίνονται σαχλά και μαθαίνεις κάθε μέρα να χαμογελάς από καρδιάς. Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας και ότι αν δεν υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ότι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο».

Η συγκινητική κίνηση της κας Ευτέρπης Κωνστανταρογιάννη είναι ένα παράδειγμα της αφοσίωσης και της ενσυναίσθησης που δείχνουν οι επαγγελματίες υγείας στην καθημερινή τους εργασία. Η πράξη της μας θυμίζει τη σημασία της ανθρωπιάς και της προσφοράς, ιδιαίτερα σε δύσκολες καταστάσεις.

The post Υποκλινόμαστε – Ακτινολόγος μπήκε με εγκαταλελειμμένο βρέφος στην αξονική τομογραφία: «Θεώρησα σωστό να το κάνουμε μαζί» first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Μπάιντεν: «Φταίει το… τζετ λαγκ για την επίδοσή μου στο ντιμπέιτ» – Χάος στους Δημοκρατικούς

Λευτέρης Αυγενάκης: «Ντροπή, να διαγραφεί αμέσως» – Οι χρήστες του Twitter ξεσπούν για τον ξυλοδαρμό

Καιρός: Για 48 ώρες ο καιρός θα θυμίζει φθινόπωρο – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More