Τόσο θα πληρώνετε τον καφέ από 1η Ιουλίου στο τραπέζι

Διευκρινίσεις για τη μονιμοποίηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στο 13% στον καφέ στο χέρι και delivery από την 1η Ιουλίου 2024  έδωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσάπαλος «από τη στιγμή που δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε τον καφέ σε όλες τις πτυχές του στο 13%, γιατί για λόγους κόστους δεν έχουμε τα χρήματα για να το κάνουμε αυτό, είπαμε, ας το κάνουμε τουλάχιστον εκεί όπου ο Έλληνας καταναλώνει περισσότερο και εκεί που καταναλώνει περισσότερο είναι στο take away και στο ντελίβερι».

«Δεν είναι πλέον στο καθιστό. Εκεί είναι τα εκατομμύρια ποτήρια τα οποία καταναλώνονται καθημερινά και εκεί μονιμοποιείται στο 13%, ενώ στον σερβιρισμένο επιστρέφει στο 24%, μιας και είναι και μια είδους υπηρεσία, γιατί όταν κάποιος πίνει ένα καφέ καθιστός απολαμβάνει και το σερβίρισμα, την εξυπηρέτηση, τον κλιματισμό, τη μουσική. Είναι ουσιαστικά μια υπηρεσία» συμπλήρωσε.

Τόσο θα πληρώνετε τον καφέ από 1η Ιουλίου στο τραπέζι

Δύο ταχυτήτων ΦΠΑ στον καφέ

Ουσιαστικά  το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών καθιερώνει από την 1η Ιουλίου δύο ταχυτήτων ΦΠΑ στον καφέ. Δηλαδή, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% στον καφέ στο χέρι μονιμοποιείται ενώ επανέρχεται στο 24% ο συντελεστής για τον σερβιριζόμενο καφέ.  Το Mega παραθέτει παρακάτω ένα παράδειγμα για το τι θα αλλάξει από την 1η Ιουλίου 2024 για τους καταναλωτές του καφέ.

Καφές σε καφετέρια που κοστίζει 3,10 ευρώ: 

  • Τώρα με το ΦΠΑ στο 13% η τιμή πώλησης του θα είναι στα 3,50 ευρώ
  • Από την 1η Ιουλίου 2024 με ΦΠΑ 24% η τιμή πώλησης του θα είναι στα 3,80 ευρώ
  • Δηλαδή θα υπάρχει μια επιβάρυνση της τάξεως του 0,30 ευρώ.

Ουσιαστικά εάν ο κάποιος πάρει έναν καφέ και καθίσει στο τραπέζι θα χρεωθεί  ΦΠΑ 24% ενώ αν τον πάρει στο χέρι θα πληρώσει ΦΠΑ 13%.

The post Τόσο θα πληρώνετε τον καφέ από 1η Ιουλίου στο τραπέζι first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Ινδία: Τι υπόσχεται να φέρει το SEBEX-2

Επίδομα παιδιού Α21: Ανοικτή για λίγο ακόμα η πλατφόρμα – Πότε θα πληρωθεί η 3η δόση

Συντάξεις Αυγούστου 2024: Πότε θα δουν λεφτά οι συνταξιούχοι – Οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More