Αφορά όλους: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Ακαθάριστα οικόπεδα: Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται κοντά ή εντός δασικών περιοχών να υποβάλουν τις τεχνικές εκθέσεις πυροπροστασίας. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις, όπως κλάδεμα δέντρων και απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Χωρίς παράταση της προθεσμίας – Σημαντική η προστασία από πυρκαγιές

Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να δώσει νέα παράταση, τονίζοντας τη σημασία της λήψης μέτρων πυροπροστασίας. Οι επιστήμονες θα πρέπει να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες για τους κινδύνους και να προτείνουν προσιτά μέτρα προστασίας.

Υποβολή δηλώσεων – Διαδικασία και προθεσμίες

Οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν χειρόγραφα ή μέσω email από τους αρμόδιους επιστήμονες. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να ολοκληρώσουν τις εργασίες καθαρισμού και να υποβάλουν τις δηλώσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Στόχος η προστασία – Όχι τα πρόστιμα

Η διαδικασία στοχεύει στην ενημέρωση των πολιτών για την προστασία ζωών και περιουσιών και όχι στην επιβολή προστίμων. Οι φετινές δηλώσεις θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση και βελτίωση της διαδικασίας από τους αρμόδιους φορείς.

The post Αφορά όλους: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα ακαθάριστα οικόπεδα first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Συνελήφθη ημεδαπός για 12 εμπρησμούς στη Λάρισα

Βελόπουλος για Αυγενάκη: «Να τον διαγράψει τώρα ο Μητσοτάκης»

Αυγενάκης σε αστυνομικό: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ξέρεις πού θα πας»

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More