Έτσι έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη των δραστών της άγριας επίθεσης σε δύο εθελοντές στην Πάρνηθα – Αυτά ισχυρίστηκαν οι συλληφθέντες

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης για την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δύο εθελοντές, καθώς μάζευαν σκουπίδια στο βουνό της Πάρνηθας, το βράδυ της Παρασκευής 25 Μαΐου, προχώρησαν οι Αρχές

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν πέντε άτομα ηλικίας 22 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη και όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των δραστών συλλέγοντας βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες σε παραπάνω από 30 σημεία και σε απόσταση άνω των 18 χιλιομέτρων από το συμβάν, από καταστήματα και επιχειρήσεις κατά μήκος του δρομολογίου που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους από το όρος της Πάρνηθας προς τις οικίες τους.

Από την ανάλυση του υλικού, προέκυψε ότι οι δράστες επέβαιναν σε δύο οχήματα, ενώ χαρτογραφήθηκαν και τα δρομολόγια που ακολούθησαν προς το σημείο που έλαβε χώρα η έκνομη πράξη, καθώς και η αποχώρηση τους από αυτό.

Άρθηκε το τηλεφωνικό τους απόρρητο

Παράλληλα, στη διαλεύκανση της υπόθεσης, συνέβαλε η μελέτη, ανάλυση και αξιοποίηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και όλων των διαθέσιμων υπηρεσιών που περιήλθαν χέρια των Αρχών με τη διαδικασία της άρσης απορρήτου τηλεπικοινωνιών, έπειτα από σχετικό αίτημα.

Η αίτηση για την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών αφορούσε τόσο το σημείο όπου έλαβε χώρα το επίμαχο συμβάν, όσο και κατά μήκος του δρομολογίου των οχημάτων των δραστών, πριν και μετά την πράξη. Εν συνεχεία, αιτήθηκε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκόμενων τηλεφωνικών συνδέσεων, από την οποία προέκυψαν συνομιλίες μεταξύ των κατηγορούμενων.

Από τις συνομιλίες αυτές, εξήχθη το συμπέρασμα ότι οι κατηγορούμενοι διατηρούν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους, καθώς συνομιλούν αρκετά συχνά στο τηλέφωνο, ενώ αναφέρονται αρκετά συχνά στο επίμαχο γεγονός και φοβόντουσαν μήπως τους εντοπίσουν και συλληφθούν από τις διωκτικές Αρχές.

Υπό παρακολούθηση οι δράστες

Όσο οι έρευνες των Αρχών ήταν σε εξέλιξη, συστάθηκε ομάδα αστυνομικών, η οποία ήταν επιφορτισμένη με τη διακριτική επιτήρηση των κατηγορουμένων.

Πρωινές ώρες της 20/06/2024 πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών στις περιοχές των Αχαρνών και του Αιγάλεω, όπου και συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι. Κατά τη διενέργεια σωματικών ελέγχων, κατασχέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, τύπου πεταλούδα, και πλήθος κινητών τηλεφώνων. Επίσης, κατασχέθηκαν και τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για την προσέγγιση και τη διαφυγή του από τον τόπο του συμβάντος.

Παραδέχονται τις πράξεις του – Γιατί επιτέθηκαν στους εθελοντές

Εξεταζόμενοι από αστυνομικούς, οι συλληφθέντες αποδέχθηκαν τις σε βάρος τους πράξεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι το επεισόδιο δημιουργήθηκε συνεπεία αγοροπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, που έλαβε χώρα κατά την πρώτη προσέγγιση, μεταξύ των θυμάτων και των δραστών. Συγκεκριμένα, επειδή θεώρησαν ότι το βάρος της ναρκωτικής ουσίας που αγόρασαν, δεν αντιστοιχούσε στο χρηματικό ποσό που έδωσαν, αποφάσισαν να επιστρέψουν και να τους επιτεθούν.

Αύριο, Παρασκευή (21/6), οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν ενώπιων του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν όταν το βράδυ της Παρασκευής (24/5), δύο άνδρες –  εθελοντές της οργάνωσης «SAVE YOUR HOOD» που  πήγαν στο όρος Πάρνηθα για να συλλέξουν σκουπίδια – δέχθηκαν επίθεση από άλλους επτά.

Σύμφωνα με όσα είχαν καταθέσει οι παθόντες, οι δράστες επέβαιναν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, χρώματος κόκκινου και λευκού οι οποίοι αρχικά συνομίλησαν με τα άτομα και έπειτα απομακρύνθηκαν. Στη συνέχεια, έπειτα από δέκα λεπτά περίπου, αφού οργανώθηκαν, επανάκαμψαν όλοι στο σημείο, έχοντας προαποφασίσει από κοινού τη διάπραξη έκνομων πράξεων, με αποτέλεσμα να επιτεθούν ταυτόχρονα στους παθόντες, τόσο με χρήση σωματικής βίας, όσο και με χρήση αιχμηρού αντικειμένου.

Συγκεκριμένα, στον έναν επιτέθηκαν με μαχαίρι, με το οποίο τον τραυμάτισαν τρεις φορές στην αριστερή ωμοπλάτη και δύο φορές στο αριστερό μπράτσο, με σαφή ανθρωποκτόνο πρόθεση, ενώ του προκάλεσαν κάταγμα στη μύτη και πολλές εκδορές σε όλο του το σώμα. Στον δεύτερο, επιτέθηκαν με γροθιές στο πρόσωπο τραυματίζοντάς τον στο δεξί του μάτι. Αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή επιβιβαζόμενοι στα  οχήματά τους.

The post Έτσι έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη των δραστών της άγριας επίθεσης σε δύο εθελοντές στην Πάρνηθα – Αυτά ισχυρίστηκαν οι συλληφθέντες first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Ενίσχυση πυροσβεστικού στόλου από τον Δήμο Κηφισιάς

Βρέθηκε ο πιο βρωμερός πλανήτης του διαστήματος – Μυρίζει σαν σάπιο αυγό

Αυτοψία του Βασίλη Οικονόμου στο Μετρό – Συνομιλία με τους επιβάτες και τους εργαζόμενους

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More