Τιτάνια μάχη με τις φλόγες στη Βάρης-Κορωπίου: Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις – Συγκλονιστικές εικόνες από το πύρινο μέτωπο

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν εδώ και 3 ώρες οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (19/06) στη Λ. Βάρης – Κορωπίου

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί με αποτέλεσμα το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς να είναι πολύ δύσκολο. Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν ριχτεί 102 πυροσβέστες με 43 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

  • Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης: Το μέτωπο της φωτιάς έχει μικρύνει, αρχίζει να ελέγχεται
  • Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
  • Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου, προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Ποσειδώνος

– Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Καλύμνου

– Στη συμβολή των οδών ‘Ανδρου και Ασημάκη Παλαιστού

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της Αγίας Μαρίνας προς την οδό Θερμοπυλών

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αγίας Μαρίνας

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αναργυρούντος

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την λεωφόρο Κορωπίου-αεροδρόμιου στο ρεύμα προς την παραλία.

Παράλληλα κλειστή είναι η έξοδος της Αττικής Οδού προς Κορωπί, Αγία Μαρίνα και Βάρη.

Συνεχείς ρίψεις από τα εναέρια μέσα στο Κίτσι – Καταγγελίες ότι η πυρκαγιά στη Βάρης – Κορωπίου ξεκίνησε από εργασίες

«Η φωτιά ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Βάρης από εργασίες που έκαναν, απ’ ότι είπε ο δήμαρχος. Ανέβηκε το βουνό, πέρασε από τη Λεωφόρο Βάρης και κατευθύνθηκε προς το Κίτσι», ανέφερε στο MEGA κάτοικος της περιοχής.

Πότε θα κοπάσουν οι ισχυροί άνεμοι

Δυσμενείς είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ανατολική Αττική διότι πνέει ένας βορειοανατολικός άνεμος ο οποίος φτάνει τα 7 μποφόρ βασική ένταση. Οι ριπές όμως φθάνουν και τα 8 μποφόρ στιγμιαία και 75 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Όπως ανέφερε η μετεωρολόγος του ΕΡΤΝews, Νικολέτα Ζιακοπούλου, φαίνεται ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει μια μικρή εξασθένιση των ανέμων. Κυρίως τις βραδινές ώρες θα πέσουν στα 4 με 5 μποφόρ ενώ αναμένεται να υπάρξει και μια στροφή των ανέμων σε πιο βορειοδυτικούς.

 

Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Βάρη

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής για να συνδράμει με κάθε μέσο στις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Από τα πρώτα λεπτά εκδήλωσης της πυρκαγιάς, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας έχει θέσει 10 υδροφόρα οχήματα και τρία μηχανήματα έργου στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ είναι σε ύψιστη ετοιμότητα για να συνδράμει στην εκκένωση της περιοχής, εφόσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας είναι σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και ενημερώνονται για τις εξελίξεις. Όπως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες μας βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να συνδράμουν άμεσα με κάθε δυνατό τρόπο σε ό,τι τους ζητηθεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που έχει την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων στο πεδίο.

  • Στις φλόγες σπίτι στο Κίτσι – Απομακρύνθηκαν εγκαίρως οι κάτοικοι
  • To EKAB έχει διακομίσει μέχρι στιγμής, 2 περιστατικά με δύσπνοια λόγω εισπνοής καπνού, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.
  • Οι φλόγες έφτασαν σε κτήμα εκδηλώσεων επί της οδού Ιάσονος
  • Στάχτη έγιναν σκάφη στο Κίτσι

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς αρχίζει σιγά σιγά να εκτονώνεται. Υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αναζωπυρώνονται κι αυτό αποτελεί το κύριο πρόβλημα, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ζημιές στο Κίτσι

«Υπάρχουν ζημιές στους αύλειους χώρους κάποιων σπιτιών» είπε ο Δημήτρης Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας σχετικά με την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου. «Ο αέρας είναι πολύ δυνατός και από τις εστίες μεταφέρονται καύτρες και δημιουργούνται νέες εστίες. Προσπαθούμε να μην επεκταθούν αυτές οι νέες εστίες και πάνε οι φλόγες προς τα σπίτια», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακόμη ένα μήνυμα από το 112 εστάλη για την εκκένωση από το Κίτσι στις 15:30 το μεσημέρι. Οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς Βάρη και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Η φωτιά ξέσπασε από τον παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου από οικόπεδο πίσω από μια επιχείρηση σκαφών με αποτέλεσμα να μεταδοθεί σύντομα λόγω των ανέμων σε παρακείμενες επιχειρήσεις και σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η πυρκαγιά έχει περάσει μέσα από επιχειρήσεις κι έχει προκαλέσει ζημιές. Όποια επιχείρηση ήταν ανάμεσα σε αυτά τα κτήματα, από τη μέσα πλευρά της Βάρης – Κορωπίου, έχει υποστεί ζημιές ενώ υπάρχουν αναφορές ακόμα και για κάποια σπίτια που έχουν πληγεί προς τα Λαμπρικά.

The post Τιτάνια μάχη με τις φλόγες στη Βάρης-Κορωπίου: Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις – Συγκλονιστικές εικόνες από το πύρινο μέτωπο first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Τι θα συμβεί αν βάλεις ένα παγάκι πάνω στο μπιφτέκι (vid)

Γλυκά Νερά: Η εταιρεία που κατασκευάζει το πολεμικό drone έβγαλε ανακοίνωση – Πώς έγινε η πτώση

Κλείστε το ένα μάτι και ο κύκλος θα εξαφανιστεί – Οι εξηγήσεις για 6 πασίγνωστες οφθαλμαπάτες! (vid)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More