ΑΔΕΔΥ: Χωρίς Δημόσιες Υπηρεσίες σήμερα – Ποιοι κατεβάζουν ρολά λόγω της απεργίας

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει απεργία στις 20 Ιουνίου από τις 11:00 πμ έως τη λήξη του ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες στην Αττική και τη Στερεά Ελλάδα.

Αιτήματα της ΑΔΕΔΥ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, η απεργία προκηρύσσεται με κύριο αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας της κυβέρνησης που στοχεύει στην εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Η ΑΔΕΔΥ απαιτεί άμεσα:

  1. Απόσυρση της τροπολογίας
  2. Ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Επιπλέον, η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να ενωθούν με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, στις 12:00 στο Σύνταγμα. Η συγκέντρωση οργανώνεται από τα Σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, και η συμμετοχή αναμένεται να είναι μαζική.

Με την κινητοποίηση αυτή, η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στηρίζει τον αγώνα τους για την προστασία των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Απεργία 20 Ιουνίου: Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την απεργία

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα.

Απεργία 20 Ιουνίου: Στάση εργασίας την Πέμπτη και από τους λογιστές

Σήμερα 18 Ιουνίου οι ενώσεις λογιστών αποφάσισαν την πραγματοποίηση 4ωρης Στάσης Εργασίας, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Η ανακοίνωσή τους

Σήμερα 18 Ιουνίου προχώρησαν σε έκτακτες συνεδριάσεις τα Διοικητικά Συμβούλια των Εργατικών Κέντρων Αθήνας ,του Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και του Πειραιά , αποφάσισαν την πραγματοποίηση 4ωρης Στάσης Εργασίας, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Σήμερα 18 Ιουνίου προχώρησαν σε έκτακτες συνεδριάσεις τα Διοικητικά Συμβούλια των Εργατικών Κέντρων Αθήνας ,του Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και του Πειραιά, αποφάσισαν την πραγματοποίηση 4ωρης Στάσης Εργασίας, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΚΑΙ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει την κατάπτυστη τροπολογία που βάζει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ, πετώντας δεκάδες εργαζόμενους στον δρόμο και στην ανεργία και οδηγεί στον μαρασμό μεγάλες περιοχές πέντε νομών, με σκοπό την εκποίηση της περιουσίας της επιχείρησης.

Δεν θα περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης!

Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων και να λειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις των σωματείων.

Με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της, και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής με ανανέωση των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων μέχρι τη μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη.

Την συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό, την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη συνέχιση της εργασίας των εργαζομένων σε αυτή

Να μην ερημώσουν τα χωριά της περιοχής.

Όλοι και όλες συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας και δίνουμε δυναμικό παρών στην προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ στην Ομόνοια και στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ!

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προσπαθεί με κατάπτυστη τροπολογία να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ
«Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τις περιοχές 5 νομών της χώρας σε μαρασμό. Με μία κατάπτυστη τροπολογία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την επιχείρηση από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Η κυβέρνηση θα το πληρώσει πάρα πολύ ακριβά, εάν δεν αποσύρει τώρα αυτή την τροπολογία και εάν δεν προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι κάτοικοι πέντε νομών της χώρας έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα εναντίωσης στην κυβερνητική πολιτική και στα εγκληματικά σχέδια απαξίωσης και εγκατάλειψης που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα» τονίζει το ΚΚΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Όλοι και όλες δίπλα στον ηρωικό αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ! Ξεσηκωμός τώρα σε όλη την Ελλάδα για να μην περάσει το νέο έγκλημα!».

The post ΑΔΕΔΥ: Χωρίς Δημόσιες Υπηρεσίες σήμερα – Ποιοι κατεβάζουν ρολά λόγω της απεργίας first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Απειλητικά μηνύματα δεχόταν ο 54χρονος τοπογράφος στο Ψυχικό

Ο Κιρ Στάρμερ σχημάτισε τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών μετά την εκλογική νίκη του, η οποία σηματοδοτεί την πρώτη νίκη του κόμματος μετά τον Τόνι Μπλερ. Ο Στάρμερ, που τώρα είναι πρωθυπουργός, ανανέωσε το υπουργικό συμβούλιο με την τοποθέτηση πολλών νέων προσώπων σε σημαντικές θέσεις. Κορυφαίες θέσεις στο νέο υπουργικό συμβούλιο Ρέιτσελ Ριβς – Υπουργός Οικονομικών, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτή τη θέση. Η Ριβς, πρώην οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας, θα αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η ανάπτυξη της οικονομίας και η διαχείριση του εθνικού χρέους​​. Άντζελα Ρέινερ – Αναπληρώτρια πρωθυπουργός και Υπουργός Οικισμού, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Ρέινερ, γνωστή για το δύσκολο παρελθόν της και την πρώιμη καριέρα της ως συνδικαλίστρια, θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προώθηση πολιτικών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις κοινότητες​​. Ντέιβιντ Λάμι – Υπουργός Εξωτερικών, με εμπειρία στη διαχείριση των διεθνών σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου​​​​. Ιβέτ Κούπερ – Υπουργός Εσωτερικών, η οποία θα επικεντρωθεί σε θέματα μετανάστευσης και αστυνόμευσης. Η Κούπερ επιστρέφει στο προσκήνιο με πλούσια εμπειρία από προηγούμενες κυβερνητικές θέσεις​​. Γουές Στρίτινγκ – Υπουργός Υγείας, έχοντας επανέλθει δυναμικά στην πολιτική σκηνή μετά από προσωπική μάχη με τον καρκίνο. Στόχος του είναι η βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS)​​​​. Μπρίτζετ Φίλιπσον – Υπουργός Παιδείας, με στόχο την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας​​. Επιπλέον, η κυβέρνηση περιλαμβάνει έμπειρα στελέχη όπως ο Τζον Χίλι στο Υπουργείο Άμυνας, η Σαμπάνα Μαχμούντ ως Υπουργός Δικαιοσύνης, και η Λούσι Πάουελ ως Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού​​​​. Με αυτή την ομάδα, ο Στάρμερ επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση και να οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια νέα εποχή σταθερότητας και ανάπτυξης.

Σλοβακία: Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ρόμπερτ Φίτσο μετά την απόπειρα δολοφονίας του

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More