Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέπτεται το υπ. Ανάπτυξης – Πρώτη προτεραιότητα η ακρίβεια

Η ακρίβεια αποτελεί μείζον πρόβλημα για τα ελληνικά νοικοκυριά, όπως αναγνωρίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το μήνυμα των ευρωεκλογών, δίνει προτεραιότητα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακρίβειας, προσπαθώντας να μετριάσει τις επιπτώσεις για τα νοικοκυριά και να βελτιώσει τη λειτουργία του δημόσιου τομέα. Οι προσπάθειες αυτές ενισχύονται με την εφαρμογή νέων μέτρων και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, με στόχο τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και δίκαιου συστήματος για όλους τους πολίτες.

Ο νέος Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναζητεί νέα μέτρα για την αναχαίτιση της ακρίβειας, με έμφαση στην πάταξη της αισχροκέρδειας και τη βελτίωση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Κυβερνητικές προτεραιότητες και μέτρα

Ο Πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει για μια ακόμη φορά πως μείζον πρόβλημα είναι η  αντιμετώπιση της ακρίβειας ενώ θα πρέπει να αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκλιμακώσει τον πληθωρισμό και να πατάξει την αισχροκέρδεια, παρά τις προκλήσεις όπως το υψηλό δημοσιονομικό κόστος που καθιστά αδύνατη τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα καθημερινά, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα. Στόχος είναι η αποκλιμάκωση των τιμών και η λήψη πιο δομικών παρεμβάσεων στην αγορά. Τα μέτρα που λήφθηκαν τους προηγούμενους μήνες βοήθησαν στη μείωση των συνεπειών της ακρίβειας για τα νοικοκυριά, με σκοπό να προχωρήσουν σε πιο αποτελεσματικές δράσεις.

Βελτίωση της λειτουργίας του δημοσίου

Παράλληλα, στο επίκεντρο των προσπαθειών της κυβέρνησης βρίσκεται η βελτίωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Ο Υπουργός Εσωτερικών, Θόδωρος Λιβάνιος, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό για να συζητήσουν τις αλλαγές στη διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ. Η νέα ηγεσία του υπουργείου προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες πρόσληψης, διασφαλίζοντας παράλληλα την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας του ΑΣΕΠ με κρατικούς φορείς είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες που προωθούνται για να περιοριστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανάγκης για ταχύτερη δράση είναι η καθυστέρηση στην ανάληψη καθηκόντων των 14.837 επιτυχόντων του πρώτου γραπτού διαγωνισμού.

The post Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέπτεται το υπ. Ανάπτυξης – Πρώτη προτεραιότητα η ακρίβεια first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Αίγυπτος: Τους 14 έφτασαν οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας στην επαρχία Ασιούτ

Βραζιλία: Εξαρθρώθηκε συμμορία που ξέπλενε χρήματα από διακίνηση ναρκωτικών

Αργολίδα: Πνιγμός 77χρονης λουόμενης στη θάλασσα της Ερμιόνης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More