Απόστολος Λύτρας: Το ερωτηματολόγιο που έκαψε τον ποινικολόγο- Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία, φέρνοντας στο φως νέα αποδεικτικά στοιχεία και μαρτυρίες. Το περιστατικό αποκαλύπτει τις διαστάσεις της ενδοοικογενειακής βίας και τον αγώνα των θυμάτων να βρουν δικαιοσύνη και προστασία.

Τα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία ήρθαν στο φως για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, τον καίνε 100% καθώς υπάρχουν έγγραφα που δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο ποινικολόγος ήταν ο δράστης και όχι κάποια τυχαία πτώση από τις σκάλες, όπως ισχυριζόταν αρχικά.

Το έγγραφο-κλειδί

Το Star δημοσίευσε το έγγραφο που αποκάλυψε στις Αρχές ότι ο Απόστολος Λύτρας ήταν υπεύθυνος για τα τραύματα της συζύγου του. Το έγγραφο περιλάμβανε το ερωτηματολόγιο που δόθηκε στην 37χρονη δικηγόρο από τις αρχές. Ενώ η γυναίκα αρχικά αρνήθηκε την κακοποίηση, φοβούμενη ότι ο σύζυγός της θα το ανακαλύψει και θα αποφύγει τη σύλληψη, μια απάντησή της άφησε να εννοηθεί ο πραγματικός κίνδυνος που διέτρεχε.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση σχετικά με το panic button, η 37χρονη απάντησε θετικά, δείχνοντας ότι χρειαζόταν άμεση προστασία. Αυτή η λεπτομέρεια ήταν κρίσιμη για την άμεση σύλληψη του Απόστολου Λύτρα.

Βίντεο ντοκουμέντα και ιατροδικαστικά ευρήματα

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις στιγμές που οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Απόστολο Λύτρα και τις σκηνές από το νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε τραύματα, εκχυμώσεις και κατάγματα στη σύζυγο του Λύτρα, επιβεβαιώνοντας την αρχική διάγνωση του γιατρού.

Η κατάθεση της συζύγου

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα περιέγραψε στις αρχές τις στιγμές τρόμου που έζησε μέσα στο αυτοκίνητό τους και πώς κατάφερε να ενημερώσει το νοσοκομείο για την κακοποίηση. Όταν μπήκαν στην Ευρωκλινική, ζήτησε να την εξετάσει γιατρός μόνη της, χωρίς την παρουσία του συζύγου της. Εκεί, εκμυστηρεύτηκε στο προσωπικό ότι φοβόταν για τη ζωή της.

Απόστολος Λύτρας: Γιατί ήταν χωρίς χειροπέδες; – Τι απαντούν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. για τη μεταγωγή του

Στον νόμο αναφορικά με τον τρόπο που διεξάγονται οι μεταγωγές παραπέμπουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας ως προς το γεγονός ότι ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων χωρίς χειροπέδες.

Πρόκειται για το Προεδρικό Διάταγμα 141 / 1991 το οποίο αναφέρει τα εξής: «Οι μεταγόμενοι δεσμεύονται με χειροπέδες, με εξαίρεση τους γέροντες, τους ανήλικους, τους κληρικούς και εκείνους για τους οποίους θεωρείται περιττή η χρήση του μέτρου, εξαιτίας σωματικής ανικανότητας, αναπηρίας ή ασθένειας, καθώς και εκείνους οι οποίοι, κατά την κρίση του επικεφαλής της συνοδείας, με βεβαιότητα δεν θεωρούνται ύποπτοι απόδρασης. Όσοι κατά την κρίση του διοικητή ή διευθυντή της Υπηρεσίας που διατάσσει τη μεταγωγή είναι επικίνδυνοι ή ύποπτοι απόδρασης, δεσμεύονται έστω και αν ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες που εξαιρούνται από τη δέσμευση με χειροπέδες».

Συνεχής προστασία και χρήση panic button

Χθες το βράδυ, η Σοφία Πολυζωγοπούλου ενεργοποίησε κατά λάθος το panic button, πιστεύοντας ότι ο σύζυγός της επέστρεψε στο σπίτι. Από τον φόβο της, έχασε τις αισθήσεις της. Η αστυνομία, η οποία διατηρεί περιπολικό έξω από το σπίτι της, ανταποκρίθηκε άμεσα στον συναγερμό.

The post Απόστολος Λύτρας: Το ερωτηματολόγιο που έκαψε τον ποινικολόγο- Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Παντρεμένος ή όχι, αυτό πρέπει να το διαβάσετε

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Σουφλί Έβρου

Νεαρός επέστρεψε στο νοσοκομείο που τον βοήθησε να περπατήσει για να γίνει γιατρός

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More