Ανήλικοι μαθητές από το 1ο Γενικό Λύκειο Παπάγου σε περιστατικό ακραίας βίας κατά καθηγήτριας

Ανήλικοι μαθητές από το 1ο Γενικό Λύκειο Παπάγου συμμετείχαν σε περιστατικό ακραίας βίας κατά καθηγήτριας στις 4 τα ξημερώματα

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές πέταξαν αυγά στα παράθυρα της οικίας της καθηγήτριας, ενώ έβριζαν με χυδαίο τρόπο.

Ανακοίνωση έβγαλε ο Λυκειάρχης το οποίο σας παραθέτουμε πιο κάτω:

Αγαπητές και Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, η επικοινωνία μας αυτή γίνεται για να σας κάνει γνωστό ένα θλιβερό γεγονός -O tempora o mores;- που συνέβη τα ξημερώματα εναντίον μιας εξαιρετικής συναδέλφου, καθηγήτριας, γυναίκας.

Πρόκειται για την καθηγήτρια Χημείας, κυρία Ο. Τ.. Συγκεκριμένα, γύρω στις 4 τη νύχτα άκουσε φωνές έξω από το μπαλκόνι του σπιτιού της από ομάδα παιδιών που φώναζαν “μαλάκες μένω Χημεία”. Στη συνέχεια άκουσε έναν δυνατό θόρυβο στα παντζούρια, σαν να σπάνε. Ήταν αβγά που είχαν πετάξει.

Το ζήτημα έχει διττή σημασία, τόσο για μας, όσο και για εσάς. Πώς μπορείτε να αφήνετε τα παιδιά σας έξω μέχρι τις 4 τα ξημερώματα; Γνωρίζετε πού βρίσκονται; Έχετε γνώση για το πού και με ποιους/ποιες κάνουν παρέες; Εάν με ρωτούσατε θα σας έλεγα να ελέγχετε περισσότερο τα παιδιά σας, γιατί προφανώς και εκ του αποτελέσματος εκδήλωσαν ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά. Η βία κατά ανθρώπου και μάλιστα στην εστία του είναι πέραν κάθε ορίου.

Το γεγονός της βίαιης επίθεσης εναντίον της καθηγήτριας ήλθε μετά από καταγγελία που έλαβα -ανώνυμη προς το παρόν, αλλά σύντομα θα γίνει επώνυμη- για ξυλοδαρμό μαθητή του σχολείου μας από κάποιον “συμμαθητή” του, με παρόντες άλλους “συμμαθητές” τους οι οποίοι βιντεοσκοπούσαν και μετά διακινούσαν το βίντεο ασκώντας ψυχολογική βία στο παιδί.

Δεν ξέρω αν θα προλάβω να έχω επώνυμη την καταγγελία μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, δηλαδή μέχρι να βγάλουμε αποτελέσματα για την Α΄ και Β΄ λυκείου. Εάν την έχω μέχρι και την τελευταία μέρα έκδοσης αποτελεσμάτων να ξέρετε ότι θα συγκαλέσω Σύλλογο για να τον/τους αλλάξουμε σχολικό περιβάλλον. Να είστε βέβαιοι και βέβαιες ότι θα μάθω ποιοι/ποιος είναι.

Με το νέο ΦΕΚ Τεύχος B’ 2531/29.04.2024, τα παιδαγωγικά μέτρα είναι πιο αυστηρά. Για να επανέλθω, λοιπόν, στο ζήτημα της βίαιης επίθεσης εναντίον της καθηγήτριας κυρίας Τ. σας λέω ότι να το λύσουμε το ζήτημα εντός παιδαγωγικού πλαισίου και όχι εντός ποινικού κώδικα. Θα είναι καλύτερο για όλους και όλες. ΔΕΝ θα ανεχτώ καμία μορφή βίας.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Η. Λ.
ΠΕ02

The post Ανήλικοι μαθητές από το 1ο Γενικό Λύκειο Παπάγου σε περιστατικό ακραίας βίας κατά καθηγήτριας first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Ο Μιχάλης Πικραμένος αναλαμβάνει τον προεδρικό θώκο του Συμβουλίου της Επικρατείας

Νέο επίδομα ανεργίας: Πόσο θα είναι – Όλες οι αλλαγές

Επίδομα ανεργίας: Τι αλλάζει – Τι ισχύει για την 6ημερη εργασία

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More