Λουκέτο 48 ωρών σε κατάστημα πολυεθνικής στο Σύνταγμα

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εντόπισαν σοβαρές παραβάσεις σε κατάστημα πώλησης ρούχων γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, το κατάστημα που βρίσκεται στο Σύνταγμα είχε διακόψει τη διασύνδεση των ταμειακών του μηχανών με την ΑΑΔΕ για σχεδόν έξι μήνες.

Έλεγχος και ευρήματα

Οι ελεγκτές επισκέφθηκαν το κατάστημα με βάση τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους από το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣlive, το οποίο παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 12 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, το κατάστημα είχε εκδώσει αλλά δεν είχε διαβιβάσει 21.100 αποδείξεις, συνολικής αξίας 576.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 111.500 ευρώ.

Κυρώσεις

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 56.000 ευρώ, σύμφωνα με τη νομοθεσία, και το κατάστημα έκλεισε για 48 ώρες. Παράλληλα, οι ελεγκτές εξετάζουν και τις κινήσεις άλλων καταστημάτων της ίδιας αλυσίδας για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν παρόμοιες παραβάσεις.

Να υπογραμμισθεί πως οι ταμειακές μηχανές πρέπει να είναι συνδεδεμένες με την ΑΑΔΕ για να διαβιβάζουν σε πραγματικό χρόνο τις αποδείξεις που εκδίδουν. Η διακοπή της διασύνδεσης αυτής αποτελεί σοβαρή παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές κυρώσεις, όπως πρόστιμα και προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης. Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ εντατικοποιούνται για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση των επιχειρήσεων και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

The post Λουκέτο 48 ωρών σε κατάστημα πολυεθνικής στο Σύνταγμα first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Τελευταίο μπάνιο για 69χρονο στα Μάλια

6 λόγοι που το να είσαι single είναι απόλυτα υπέροχο!

Ξεβάψου στο λεπτό με 3 φυσικούς εναλλακτικούς τρόπους

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More